Cum sa faci ciorba de perisoare de post

Ai criza de idei cand vine vorba de mancarurile pe care sa le consumi in perioada Postului? Te ajutam cu o reteta formidabila: ciorba de perisoare de....post! Da! Se poate si fara carne, iar gustul te va da pe spate!

Ciorba de perisoare de post. Ingrediente:

- 2 morcovi mari;

- un pastarnac mediu;

- o radacina de telina medie;

- o radacina de patrunjel;

- o ceapa mare;

- un ardei gras galben/rosu;

- cateva frunze de patrunjel si leustean(nu exagera cu leusteanul, deoarece poate sa produca un gust amar);

- ulei de floarea-soarelui;

- zeama de lamaie/bors, dupa gust.

Ciorba de perisoare de post. Ingrediente perisoare:

- 2 cepe mari;

- 100 grame de granule de soia fiarta;

- 3 lingurite de in macinate;;

- 100 grame de orez alb;

- 4 linguri de ovaz;

- piper boabe si alte condimente, dupa gust si preferinte;

Ciorba de perisoare de post. Ce trebuie sa faci:

- pune la calit pastarnacul, telina si morcovii taiate in cubulete in putin ulei de floarea-soarelui;

- pune ceapa intreaga , ardeiul si legumele calite intr-un vas (oala) cu o capacitate de 5 litri;

- lasa amestecul la fiert. Dupa jumatate de ora, adauga zeama de lamaie/borsul;

- pentru perisoare. caleste ceapa tocata si adauga orezul;

- lasa amestecul la foc mic;

- adauga celelalte ingrediente: granulele de soia si faina, impreuna cu condimentele.

- fa perisoarele din acest amestec;

- fierbe perisoarele in apa cu sare, apoi pune-le in supa de legume pregatita mai devreme.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci CIORBA de PERISOARE cu VARZA ROSIE