Cum sa faci supa crema de MORCOV cu TURTA

Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate, aceasta supa este o minunatie gustoasa si sanatoasa, pe care iti recomandam sa o prepari cat mai des.

Ingrediente pentru supa:

- un kg de morcovi;

- o ceapa;

- 2 capete de fenicul;

- ulei de masline;

- 2 catei de usturoi;

- 1,5 l de supa de legume;

- 100 ml de smantana slaba;

Ingrediente pentru turta:

- o lingurita de seminte de fenicul;

- 250 g de faina;

- o lingurita de zahar;

- drojdie;

- ulei de masline.

Mod de preparare:

- curata morcovii, taie0i in bucati mari si pune-i la copt impreuna cu feniculul, ceapa si 2 linguri de ulei de masline. Lasa amestecul 20 minute la 190 grade.

- adauga toti cateii de usturoi cu coaja si da amestecul la cuptor pentru inca 20 minute.

- curata usturoiul, pune legumele intr-o cratita cu apa fiarta (sau supa de legume - este nevoie de 1,5 litri) si fierbele un sfert de ora.

- amesteca, apoi, cu blenderul pana se omogenizeaza.

- te vei ocupa mai departe de turte.

- prajeste semintele de fenicul intr-o tigaie uscata timp de 30 secunde, pana cand apare aroma. Apoi, zdrobeste semintele.

- amesteca faina, o jumatate de lingurita de sare si semintele de fenicul zdrobite, intr-un bol.

- inmoaie drojdia si zaharul in 100 ml de apa calda (nu fiarta), apoi adauga acest amestec in bolul cu faina si framanta un aluat moale, dar nu lipicios.

- daca este necesar, adauga un pic de apa.

- pune aluatul intr-un bol uns cu ulei vegetal si lasa-l intr-un loc cald pentru 30 minute.

- imparte aluatul in 8 bucati si formeaza turte subtiri (asigura-te ca ele sa nu fie mai mari decat tigaia). Cand sunt gata, pune hartie de copt intre ele, astfel incat acestea sa nu se lipeasca impreuna.

- gateste turtele pe tigaie, timp de cateva minute pe fiecare parte.

- acum, incalzeste supa si amestec-o cu smantana.

Pofta buna!