Supa crema de morcov cu turta poate suna prea putin atractiv pentru multi dintre romani. In realitate, aceasta supa este o minunatie gustoasa si sanatoasa, pe care iti recomandam sa o prepari cat mai des.
Ingrediente pentru supa:
- un kg de morcovi;
- o ceapa;
- 2 capete de fenicul;
- ulei de masline;
- 2 catei de usturoi;
- 1,5 l de supa de legume;
- 100 ml de smantana slaba;
Ingrediente pentru turta:
- o lingurita de seminte de fenicul;
- 250 g de faina;
- o lingurita de zahar;
- drojdie;
- ulei de masline.
Mod de preparare:
- curata morcovii, taie0i in bucati mari si pune-i la copt impreuna cu feniculul, ceapa si 2 linguri de ulei de masline. Lasa amestecul 20 minute la 190 grade.
- adauga toti cateii de usturoi cu coaja si da amestecul la cuptor pentru inca 20 minute.
- curata usturoiul, pune legumele intr-o cratita cu apa fiarta (sau supa de legume - este nevoie de 1,5 litri) si fierbele un sfert de ora.
- amesteca, apoi, cu blenderul pana se omogenizeaza.
- te vei ocupa mai departe de turte.
- prajeste semintele de fenicul intr-o tigaie uscata timp de 30 secunde, pana cand apare aroma. Apoi, zdrobeste semintele.
- amesteca faina, o jumatate de lingurita de sare si semintele de fenicul zdrobite, intr-un bol.
- inmoaie drojdia si zaharul in 100 ml de apa calda (nu fiarta), apoi adauga acest amestec in bolul cu faina si framanta un aluat moale, dar nu lipicios.
- daca este necesar, adauga un pic de apa.
- pune aluatul intr-un bol uns cu ulei vegetal si lasa-l intr-un loc cald pentru 30 minute.
- imparte aluatul in 8 bucati si formeaza turte subtiri (asigura-te ca ele sa nu fie mai mari decat tigaia). Cand sunt gata, pune hartie de copt intre ele, astfel incat acestea sa nu se lipeasca impreuna.
- gateste turtele pe tigaie, timp de cateva minute pe fiecare parte.
- acum, incalzeste supa si amestec-o cu smantana.
Pofta buna!