Cum sa faci supa de dovlecei

Supele si ciorbele sunt asilimate de multi romani perioadei reci a anului, atunci cand un astfel de preparat fierbinte incalzeste organismul. Exista, insa, supe racoritoare, de vara, care pot rasfata papilele gustative. Un exemplu este aceasta supa de dovlecei!

Supa de dovlecei. Ingrediente:

- un kilogram de dovlecei;

- 2 cepe mici;

- 200 grame de smantana fermentata (20 %);

- 100 millitri de smantana pentru gatit;

- un litru de apa;

- o lingura si jumatate de faina;

- o lingurita de boia dulce afumata;

- 15 millitri de ulei vegetal de floarea-soarelui;

-15 grame de unt;

- sare, dupa gust;

- piper negru macinat, dupa gust.

Supa de dovlecei. Mod de preparare:

- curata cepele si taie-le in forma de cubulete;

- pune ceapa taiata la prajit intr-o oala incinsa cu ulei si unt. Ceapa trebuie sa devina transparenta;

- da dovleceii prin razatoarea mare. In cazul in care dovleceii sunt mai batrani, curata-i de coaja si elimina-le semintele;

- adauga faina si boiaua dulce afumata peste ceapa deja gata si mai prajeste amestecul timp de un minut, amestecand continuu cu o lingura de lemn;

- adauga apa si dovleceii in oala si amesteca;

- acopera oala cu un capac si adu amestecul in punctul de fierbere;

- indeparteaza spuma de la suprafata;

- adauga smantana fermentata, sarea si smantana pentru gatit;

- amesteca si lasa supa sa fiarba la foc mediu pentru inca 5-6 minute;

- opreste focul si savureaza supa cu marar tocat si pesmet.

Citeste si: Cum sa faci supa de pui cu galuste de usturoi