Cum sa prepari ciorba RADAUTEANA

 Ciorba radauteana este gustoasa, sanatoasa, mai usoara decat ciorba de burta si foarte usor de preparat.

Ingrediente:

- piept de pui(4 bucati;)

- 3 cartofi;

- o telina potrivita;

- 5 morcovi;

- 2 radacini de pastarnac;

- 1 capatana de usturoi;

- 1 ceapa rosie;

- 1 lamaie;

- 2 ardei grasi rosii;

- 400 grame de smantana(15% grasime);

- 3 oua;

- frunze de patrunjel;

- frunze de leustean;

- sare;

- menta uscata sau verde.

Mod de preparare:

- pune carnea la fiert intr-o oala de 6 litri.

- intre timp, curata si spala tot zarzavatul pentru ciorba.

- dupa ce ai luat spuma de la ciorba, pune zarzavatul sa fiarba peste carne.

- dupa ce a fiert zarzavatul il scoti si il bagi la robot pentru pasat.

- desfa in suvite pieptul(doi piepti ii desfaci suvite si 2 piepti ii tai bucatele,pentru design).

- pastreaza separat o cana de 500 ml din zeama in care au fiert zarzavaturile si carnea.

- pune zarzavaturile pasate in zeama ramasa si adauga jumatate dintr-o capatana de usturoi pisata.

- cealalta jumatate de capatana pisata o diluezi cu 3 sau 4 linguri de apa si 100 ml lapte batut . Acest usturoi pisat cu putina apa si lapte batut il poti folosi cei care doresc mai mult usturoi in ciorbita.

- dupa ce au fiert toate, adauga zeama de la o lamaie, inchide focul la ciorba, pune capacul si lasa sa se linisteasca.

- separat bate doar galbenusurile cu smantana si 500 ml zeama pe care ai oprit-o de la ciorba. Pentru a se desface bine, baga-le la blender si apoi amesteca cu ciorba radauteana din oala.

Se serveste cu un ardei iute.

Pofta buna!