Cum sa prepari fanesca. Ingrediente:
- un kilogram de cod sarat
- 2 linguri de ulei de rapita.
- o ceapa spaniola;
- 6 catei de usturoi, decojiti si tocati marunt.
- cateva boabe de piper verde;
- o jumatate de ceasca cu frunze de coriandru, pentru decorare.
- o cana de bulion de peste.
- 150 grame de boabe de porumb fiert;
- o cana de fasole fiarta.
- o cana de boabe andine(fasole specifica), fierte.
- o ceasca de linte, fiarte.
- 4 cesti de lapte.
- o ceasca de orez alb, fiert.
- 450 grame de dovleac gatit.
- 230 grame dovleac neprelucrat, tocat.
- un pachet de mazare congelata si morcovi(280 grame).
- 150 grame de varza, tocata si gatita.
- 2 morcovi, curatati si feliati.
- 200 grame de conopida, cruda.
- 3 oua, fierte, decojite si taiate in felii.
Cum sa prepari fanesca. Pasi:
- pune codul la desarat intr-un castron cu apa pentru 12 ore. Din 4 in 4 ore, schimba apa.
- pune uleiul la incins intr-o oala/tigaie inalta, incapatoare.
- adauga ceapa, usturoiul, piperul verde si cilantrul.
- continua sa fierbi compozitia pentru 3 minute, in timp ce amesteci cu o lingura de lemn.
- adauga pestele si continua sa gatesti amestecul pentru inca 10-12 minute.
- scoate codul intr-un castron separat si faramaiteaza-l cu o furculita.
- peste amestecul din tigaie, adauga porumbul, fasole, boabele andine, lintea si laptele.
- gateste supa inca 6-8 minute, amestecand din cand in cand.
- adauga orezul, dovleacul gatit, mazarea congelata si morcovii si mai gateste supa pentru 5 minute.
- adauga dovleacul neprelucrat, tocat, varza, morcovul si conopida in oala/tigaie si amesteca pentru a le incorpora in tocana.
- adauga codul faramitat si gateste supa, amestecand, pentru inca 4 minute
- decoreaza supa cu jumatati de oua fierte si frunce de coriandru.
Spor la treaba si pofta buna!