Cum sa alegi cel mai bun smartphone

Articol scris de Marius Bercea
Cum sa alegi cel mai bun smartphone

Smartphone-ul a devenit un partener al vietii noastre, indiferent de sarcini, avand un rol important in activitatile zilnice.

Daca te-ai hotarat sa-ti achizitionezi un smartphone nou, acest articol te va ajuta sa faci cea mai buna alegere astfel incat noul smatphone sa te ajute in realizarea sarcinilor zilnice.

1

Stabilirea bugetului.
Primul lucru pe carea trebuie sa-l faci este sa te decizi asupra sumei pe care esti dipus s-o folosesti pentru achizitionarea unui nou smartphone.
Chiar daca bugetul disponibil este unul redus si esti nevoit sa-ti indrepti atentia catre un smartphone simplu cu caracteristici de baza, trebuie sa iei in considerare pasii urmatori.
Un buget mai generos iti da sansa achizitionarii unui smartphone mai performant.
Odata stabilit bugetul poti trece la pasul urmator.

2

Alegerea sistemului de operare.
Exista mai multe sisteme de operare disponibile pe piata smartphone-urilor, Android fiind cel mai popular. Pe langa acest sistem de operare dezvoltat de Google, exista si altele cum ar fi iOS (Apple), Windows Phone (Microsoft), Blackberry si Symbian (Nokia). Daca Android are functionalitati si o interfata usor de utilizat, iOS este considerat cel mai bun. Trebuie sa alegi care dintre aceste sisteme de operare iti place cel mai mult si este indicat sa le incerci pe toate pentru a afla care se potriveste mai bine nevoilor tale.

3

Specificatii si caracteristici
Exista mai multe caracteristici ce trebuiesc luate in considerare atunci cand alegi un smartphone nou. Acestea nu trebuiesc ignorate indiferent de complexitatea smartphone-ului. Cele mai importante caracteristici sunt:
Conectivitate Wi-Fi si Hotspot
Procesorul de care dispune smartphone-ul - Dual Core sau Quad Core
Numarul de pixeli al camerei foto - minim 5 mega pixeli
Daca e capabil sa ruleze fisiere audio sau video indiferent de formatul lor
Dimensiunea ecranului, in functie de preferintele tale daca este mare, mediu sau daca te multumesti cu un ecran de dimensiuni mai mici

4

Memoria interna
Daca iti place sa te joci pe telefon, sa asculti muzica sau sa urmaresti filme, va trebui sa-ti indrepti atentia catre un smartphone cu o memorie interna cat mai mare. Initial toate smarphone-urile functioneaza bine, dar in timp, cu cat memoria interna este ocupata intr-un procent mai mare, acestea devin mail lente, performantele scanzand simtitor, lucru care poate deveni neplacut. Alege un telefon cu o memorie interna cat mai mare (minim 8-16 GB) sau care are posibilitatea de extindere a memoriei cu un card de memorie.

5

Autonomia bateriei
Oricat de performant ar fi un smartphone daca acesta se descarca dupa cateva ore de navigat pe internet, ascultat muzica sau alte sarcini la care a fost supus, ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a-l achizitiona. Consulta-ti prietenii sau cauta review-uri pe internet referitoare la autonomia bateriei smartphone-ului ales. Dupa ce ti-ai facut o lista cu smartphone-urile preferate in functie de buget si caracteristici, compara-le valoarea mAH (mili Amperi ora) care reprezinta capacitatea bateriei. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat e mai bine.

Succes!

Articol scris de

NetMarkt Solutions va ofera solutii complete, adaptate la necesitatile si cerintele dumneavoastra. Fie ca doriti un site web nou sau sa-l imbunatatiti si sa-l promovati pe cel existent, solutii de hosting, promovare online, logo design sau pagini Facebook personalizate, va oferim solutii prompte, optime si eficiente de gazduire pagini web, design, redesign, promovare pagini web, programare si administrare web.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata cum se prelungeste durata de viata a unei baterii de Smartphone in sapte pasi: Opriti...
Smartphone-urile (si aplicatiile instalate pe ele) sunt utile, inteligente si perfecte pentru o serie intreaga de sarcini...
Autentificarea faciala reprezinta cel mai comod sistem de deblocare a telefonului mobil. Nu mai e necesara folosirea...