Android. Cum sa formatezi un card SD

Android. Cum sa formatezi un card SD

Utilizezi un Android si doresti sa stergi datele de pe card-ul SD? Te invatam cum sa formatezi acest tip de card. Tine cont ca daca detii Android Nougat sau Marshmallow, ai posibilitatea sa formatezi cardul pentru stocare interna sau portabila.

Cum sa formatezi un card SD daca folosesti Android:

- introdu cardul SD. Procesul este diferit in functie de dispozitiv. Confirma unde se afla slotul pentru cardul SD al dispozitivului tau.

- opreste telefonul.

- in functie de dispozitiv, scoate tavita pentru cardul SD sau capacul din spate. Daca este nevoie, ridica clapita care inchide slotul pentru cardul SD.

- aseaza cardul SD in slot. Daca ai ridicat clapita, apas-o la loc.

- pune la loc tavita pentru cardul SD sau capacul din spate.

- porneste dispozitivul Android. Daca ai introdus cardul, tineti apasat butonul de pornire al telefonului pana cand acesta se aprinde.

- intra in Setari(settings). Gasesti pictograma roata pe ecran.

- apasa pe Stocare(Storage) din Setari.

- deruleaza in jos pe cardul SD. E posibil sa se intample cateva lucruri diferite, in functie de dispozitiv. Daca vezi optiuni sub numele cardului SD, cum ar fi Erase SD Card sau Format SD card, treci la pasul urmator. Daca nu vezi aceste optiuni, atinge numele cardului SD, apoi apasati pe din coltul din dreapta sus al ecranului. Veti avea la dispozitie fie Format as internal, fie Format as Portable.

- apasa pe Format SD Card sau Erase SD Card. Astfel vei sterge toate datele de pe card. Daca utilizezi Android Marshmallow, veti avea optiunea Format as Portable or Format as Internal. Alege Portabil, daca doresti sa folosesti cardul in alte dispozitive si Internal, daca vrei sa se comporte ca un hard disk intern.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Androidul tau se misca din ce in ce mai greu? Cel mai probabil memoria este prea plina...
Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un...
Esti nemultumit/a de nivelul volumui din castile Androidului tau? Atunci, foarte probabil, setarile nu sunt facute cum...