Cum sa verifici daca un iPhone a fost furat

Cum sa verifici daca un iPhone a fost furat

Daca nu va permiteti un iPhone nou si doriti sa va luati unul la mana a doua, iata ce trebuie sa faceti pentru a verifica daca nu a fost furat:

1. Verificati Blacklist-ul (Lista Neagra)

Obtineti numarul IMEI al iPhone-ului, accesand aplicatia Phone, pentru a deschide tastatura si formand *#06#. Numarul IMEI va aparea pe ecran. Notati-l undeva.

Lansati un browser de Internet, pe telefon sau pe computer.

Accesati site-ul blacklist-ului. Introduceti “swappa.com/esn” in casuta URL a browserului. Swappa va verifica daca numarul IMEI al iPhone-ului este introdus in lista neagra.

Verificati numarul IMEI al iPhone-ului in Swappa. In campul din centrul ecranului va aparea “ESN/IMEI/MEID”. Dati click/ atingeti campul, introduceti numarul IMEI al iPhone-ului si dati click /atingeti butonul “Check ESN”, aflat langa camp.

Vizualizati rezultatul. Dupa cateva secunde, vor aparea 2 randuri, in partea din stanga jos a ecranului, sub titlul “Results.” Primul rand este pentru “Blacklisted” (lista neagra) si al doilea pentru “Activation Status” (statusul de activare). Daca iPhone-ul a fost raportat ca disparut sau furat, numarul IMEI al acestuia va aparea in randul “Blacklisted”, daca nu este furat, va aparea raportul “IMEI is for valid Apple product” (IMEI-ul apartine unui produs Apple valid).

2. Verificati Statusul Blocare Activare

Obtineti numarul IMEI al iPhone-ului, accesand aplicatia Phone, pentru a deschide tastatura si formand *#06#. Numarul IMEI va aparea pe ecran. Notati-l undeva.

Accesati pagina iCloud Activation Lock. Lansati orice browser web de pe iPhone sau de pe computer si mergeti la “icloud.com/activationlock”. Se va incarca pe ecran pagina de verificare a Statusului Activare Blocare al iCloud.
Introduceti numarul IMEI al iPhone-ului. Pe pagina va aparea campul “IMEI or Serial Number.” Atingeti campul si introduceti numarul IMEI al iPhone-ului.

Verificati statusul blocare activare, introducand mai intai codul Capcha din casuta de pe pagina aparuta si apoi dand click “Continue.”

- Daca iPhone-ul nu este blocat, va aparea “Activation Lock: Off,” cu numele si numarul IMEI al telefonului sub status, insemnand ca puteti folosi in voie iPhone-ul.

- Daca iPhone-ul e blocat, va aparea “Activation Lock: On,” cu numele si numarul IMEI al telefonului sub status, lucru care nu inseamna neaparat ca iPhone-ul a fost furat, ci poate ca proprietarul anterior a uitat sa dezactiveze blocarea, caz in care este indicat sa treceti la pasul urmator.

Rugati proprietarul sa dezactiveze Find My iPhone si sa stearga iPhone-ul din lista.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai multe sisteme stereo auto accepta deja conexiunea la iPhone-uri. In acest fel, ai siguranta ca...
Apple a anuntat pe 14 septembrie 2021 lansarea iPhone 13. Cel mai nou iPhone vine intr-o varietate...
Ai probleme la incarcarea iPhone-ului? Este posibil ca in interiorul mufei de incarcare sa se fi acumulat...