Cum sa previi sau sa tratezi indigestia de sarbatori?

Cum sa previi sau sa  tratezi indigestia de sarbatori?

Ai abuzat de mancare si de bautura in timpul sarbatorilor de iarna si simti ca stomacul este umplut pana la refuz?

Daca ai dat iama in preparatele de Craciun fara sa te gandesti la urmari, poti sa folosesti cateva trucuri ca sa te dregi dupa o masa bogata. Dar nu uita ca cel mai bine este sa previi indigestia si sa te feresti de anumite combinatii alimentare.

Trucuri

Pentru o buna digestie. Dupa masa, ia o lingurita de bicarbonat de sodiu dizolvata intr-un pahar cu apa. Neutralizeaza acidul din stomac si ajuta digestia.

Bea ceaiuri calde (de busuioc, cimbru, menta sau rozmarin, care favorizeaza digestia), cu inghitituri mici. Un remediu eficient pentru indigestie este si ceaiul de ghimbir.

Calmeaza crampele cu menta sau musetel. Orice indigestie se trateaza cu ceai de musetel pentru ca are efect antiinflamator. Obisnuieste-te sa bei cate o cana pe stomacul gol, in fiecare dimineata, pentru a o preveni. Daca simptomele se agraveaza, bea o cana de ceai de menta, care este un remediu foarte bun pentru crampele si durerile de stomac. Sunt indicate si pastilutele sau bomboanele care contin ulei natural de menta.

Trateaza indigestia cu apa. Cand resimti primele simptome de indigestie, ia inghitituri mici de apa si iesi putin afara. Apa, aerul rece sau o plimbare de 15 minute te revigoreaza si iti calmeaza durerile abdominale provocate de indigestie.

Ia un no-spa pentru reglarea digestiei. Medicamentele antispatice favorizeaza digestia, de aceea nu strica sa ai prin casa de sarbatori no-spa.

Consuma fructe exotice. Banana functioneaza ca un antiacid natural, care calmeaza rapid indigestia si arsurile la stomac. Aceleasi efecte le au si ananasul si papaya.

Portocalele previn indigestia. In perioada "grea" a Sarbatorilor, mananca in fiecare dimineata o portocala intreaga, pentru a evita problemele legate de digestie. Si inainte de masa, bea un pahar cu limonada rece. Lamaia lupta cu bacteriile din stomacul plin.
 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Baby Drink este um medicament naturist pentru sugari. Prospect: Baby Drink indeparteaza flatulenta, colicile, indigestia si ca...
De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le...
Indigestia este una din afectiunile ce ne da o stare de disconfort si de cele mai multe...