Cum sa-ti eliberezi sinusurile?

Cum sa-ti eliberezi sinusurile?

Sinusurile infundate nu reprezinta o afectiune serioasa, insa pot crea senzatii de disconfort si nu se vindeca de la sine.

Iata cum puteti sa va eliberati sinusurile, intr-un mod eficient:

- Stati departe de iritanti. Majoritatea oamenilor au sinusuri infundate, din cauza unor iritanti, precum: parul de animale, parfmurile sau fumul. Este indicat sa stati departe de acestea, iar daca faceti aceasta si simptomele se amelioreaza, puteti fi siguri ca acesti iritanti va infunda sinusurile.

- Beti ceai, de preferinta de plante, cum ar fi cel de menta, lamaie, Echinaceea si ghimbir. Puteti adaunga miere, daca nu suportati gustul in sine. Gustul picant si aburul cald al ceaiului, ajuta la decongestionarea sinusurilor.

- Faceti infuzii. Aburii va pot desfunda sinusurile. Puteti sa faceti un dus fierbinte si sa respirati incet aburii formati sau puteti pune apa fierbinte, intr-un bol larg, sa va acoperiti capul cu un prosop, in asa fel incat sa nu permiteti aburului sa scape si sa inhalati aburul format, pentru o senzatie de eliberare a sinusurilor. Pentru a obtine rezultate si mai bune, puteti adauga cateva picaturi de uleiuri esentiale, in apa fierbinte din bol sau din cada. Puteti alege dintr-o varietate de uleiuri, benefice in aceast sens, cum ar fi cel de: pin, oregano, ienupar, ceai verde, menta, cimbru si rozmarin. Puteti sa folositi aceste plante si verzi sau uscate, pentru a obtine acelasi rezultat.

- Mancati sau mirositi condimente picante, precum curry, piper cayenne sau sos iute, deoarece acestea sunt extrem de utile in sefundarea sinusurilor. Le puteti doar mirosi sau le puteti si consuma, pentru un rezultat si mai bun.

- Aplicati o carpa fiebinte pe fata. Inmuiati o carpa in apa fierbinte, stoarceti-o bine si aplicati-o pe nas, inhaland caldura. Aceasta are efect ca si aburul, insa metoda de aplicare este diferita.

- Beti mai multa apa. Dublati-va cantitatea de apa consumata si mentineti-va organismul hidratat, deoarece acest lucru duce la mentinerea sinusurilor libere.

- Evitati antibioticele, atata timp cat nu sunt absolut necesare, deoarece, chiar daca vor avea rezultate rapide, pot atrage dupa sine o serie de ricuri grave.

Daca aveti de-a face cu sinusuri infundate, in mod repetat, este indicat sa consultati un doctor, deoarece s-ar putea sa suferiti de probleme medicale mult mai grave, pe care doar persoanele specializate le pot depista.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sinuzita consta in inflamarea acuta sau cronica a mucoasei care captuseste sinusurile nazale. Cand mucoasa este inflamata...
Sinusurile sunt cavitati pline cu aer, la nivelul fetei, captusite cu o mucoasa care secreta un mucus,...
Greata, gazele, balonarea, durerea intermitenta, arsurile si diareea sunt simptome ale problemelor de stomac. Acestea pot fi...