Cum se trateaza retentia de lichide

Cum se trateaza retentia de lichide

Retentia de fluide reprezinta imposibilitatea organismului de a elimina excesul de apa si are o serie de cauze, printre care se numara: sindromul premenstrual la femei, excesul de sare in alimentatie sau efectele secundare ale unor medicamente.

Retentia de fluide provoaca umflarea picioarelor, a gleznelor, a picioarelor si a abdomenului. Exista o serie de remedii naturiste prin care se poate trata aceasta afectiune, care ajuta la eliminarea excesului de apa din organism, fara a duce la deshidratare. Iata cum se trateaza retentia de lichide:

1. Alimentatia corespunzatoare:

Consumati alimente cu proprietati diuretice, cum ar fi: telina, salata verde, morcovi, ceapa, sparanghel, rosii si castreveti.

Consumati zilnic vitamine care ajuta la reducerea retentiei de lichide, sub forma de capsule sau din alimente bogate in vitamina B6, B5, B1 si D. Vitamina B6 reduce efectele retentiei de lichide, mai ales daca aceasta este cauzata de sindromul premenstrual. Alimentele bogate in aceasta vitamina sunt: carnea rosie, somonul, tonul, bananele si orezul brun. Vitaminele B5, B1 si D reduc de asemenea retentia de lichide si se gasesc in fructele proaspete si in lactatele cu continut scazut de grasimi.  

Reduceti consumul de sare si alimente sarate. Excesul de sare poate agrava retentia de lichide. Multe mancaruri procesate contin mari cantitati de sodium si consumul acestora trebuie evitat. De asemenea este indicat sa nu adaugati prea multa sare in mancare si sa nu consumati chipsuri, alune si covrigei.

Evitati bauturile care deshidrateaza organismul, cum ar fi ceaiul,cafeaua si alcoolul. Desi cofeina si alcoolul sunt diuretice, consumul acestora deshidrateaza organismul si agraveaza retentia de lichide.

2. Hidratarea corespunzatoare:

Beti multa apa. Daca retentia de lichide se datoreaza sindromului premenstrual, excesului de sare din alimentatie sau unei alte cauze minore, consumul unei cantitati mari de apa va avea un impact pozitiv.

Chiar daca considerati ca aveti suficienta apa in organism, hidratarea corespunzatoare va ajuta la eliminarea excesului de apa din organism si nu la retentia acesteia.

3. Remedii naturiste:

Consumati ierburi aromatice cu efect diuretic, pentru a elimina apa in exces si a ameliora efectele retentiei de lichide. Printre acestea se numara: frunzele de papadie, patrunjelul, matasea de porumb si paducelul.

Consumati suplimente sau ceaiuri pe baza de Ginkgo Biloba, deoarece acest lucru va imbunatati circulatia sanguina, daca retentia de apa se datoreaza problemelor de circulatie.

4. Exercitiile fizice:  

Faceti sport pentru a elimina excesul de lichide din organism si pentru a avea o circulatie sanguina corespunzatoare. In timpul exercitiilor fizice corpul se incalzeste si apa in exces este eliminata prin transpiratie, iar circulatia sanguina este imbunatatita. Astfel retentia de fluide poate fi prevenita pe viitor.

Dormiti cu picioarele ridicate deasupra nivelului inimii. Puneti-va cateva perne sub picioare, pentru ca acestea sa stea ridicate atunci cand va intindeti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inflamatiile picioarelor sunt cauzate, de multe ori, de retentia de apa. Din pacate, aceasta ar putea insemna...
Ti se umfla picioarele in asa hal incat nu te mai poti incalta? E din cauza retentiei...
Inflamarea vezicii urinare reprezinta o afectiune dureroasa, ce necesita tratament cu antibiotice si care poate cauza infectii...