Metode de imbunatatire a circulatiei sanguine din picioare

Metode de imbunatatire a circulatiei sanguine din picioare

O buna circulatie sanguina permite tesutului din picioare sa absoarba nutrienti - o conditie esentiala pentru a avea  picioare sanatoase si puternice.

Iata cum puteti sa va imbuntatatiti circulatia sanguina:

1

Obiceiuri benefice pentru picioare:

- Nu stati prea mult asezati sau in picioare, deoarece sangele va stagna. E important sa va miscati pe parcursul unei zile, pentru ca sangele sa circule prin picioare.

- Pozitionati-va corpul pentru a ajuta circulatia. Daca tindeti sa stati picior peste picior, in pozitie sezanda, atunci trebuie sa stiti ca aceasta intrerupe circulatia, impiedicand sangele sa ajunga la tesutul din picioare si sa le mentina sanatoase. Faceti-va un obicei de a sta asezati intr-o pozitie care sa ajute circulatia sanguina.

- Faceti-va o rutina de exercitii fizice. Daca reusiti sa va faceti timp pentru miscare, circulatia voastra va avea de castigat din aceasta. Orice tip de exercitii care implica picioarele ajuta circulatia. Incercati mersul rapid, alergatul, mersul pe bicicleta, inotul, mersul in drumetii si alte exercitii care implica miscarea picioarelor.

- Purtati pantofi comfortabili. Pantofii cu toc, ingusti sau cu varful ascutit impiedica circulatia sangelui din picioare spre inima. Daca doriti sa va imbunatatiti circulatia sanguina este important sa purtati pantofi comozi, cu toc foarte mic sau fara toc si cu talpa interioara moale.
Renuntati la fumat, deoarece acesta poate cauza imbolnavirea arterelor periferice din picioare, care se intaresc si blocheaza circulatia sanguina.

2

Ierburi si suplimente

Beti o cana de ceai din coaja de mesteacan, pe zi, deoarece acesta ajuta la stimularea sistemului circulator, mai ales in combinatie cu ghimbirul.

Luati suplimente de gingko, deoarece acesta are un numar de scopuri medicinale si studiile arata ca duce la deschiderea vaselor sanguine si la imbunatatirea circulatiei.
Beti ceai de piper cayenne, deoarece acesta largeste vasele de sange si imbunatateste circulatia. Puteti pune acest tip de piper in mancare sau sa-l beti in ceai cu miere.
Luati suplimente de ulei de peste, deoarece contine acizi grasi Omega 3, esentiali pentru sanatatea profilului lipidic. Totodata colesterolul „bun” imbunatateste circulatia.

3

O alimentatie sanatoasa

Consumati mai putina sare, deoarece aceasta duce la retineri de apa in organism si la umflarea picioarelor, lucru ce cauzeaza presiune asupra venelor si inrautatirea circulatiei.
Mentineti o greutate corporala sanatoasa. Acest lucru este foarte important pentru sanatatea picioarelor si imbunatatirea circulatiei. Greutatea in plus streseaza sistemul circulator, asadar este indicat sa aveti o alimentatie echilibrata.

4

Cu ajutorul tratamentului medical

Cereti opinia unui medic cu privire la tratamentul pe care trebuie sa-l urmati, pentru a va imbunatati circulatia sanguina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rozmarinul detine proprietati antioxidante, antiseptice, anticancerigene, antiinflamatorii si dezinfectante si contine o serie de vitamine si minerale,...
Tanjesti sa ai picioare frumoase si stralucitoare? Ei bine, sa obtii asa ceva este mai usor decat...
O persoana activa parcurge zilnic, in medie, 7500 pasi. Asta inseamna ca, pe parcursul vietii, o persoana...