Remedii naturiste pentru durerile de stomac

Remedii naturiste pentru durerile de stomac

Greata, gazele, balonarea, durerea intermitenta, arsurile si diareea sunt simptome ale problemelor de stomac.

Acestea pot fi cauzate de mai multi factori, printre care se numara sindromul colonului iritat, mancatul in exces, stresul, ulcerul, intoleranta la lactoza si altele. Durerea asociata cu problemele de stomac poate fi usoara sau insuportabila, caz in care persoanele in cauza trebuie neaparat sa mearga la un control medical sau chiar la urgente.

Durerile usoare de stomac, insa, nu necesita ingrijiri medicale si pot fi tratate cu remedii naturiste, dupa cum urmeaza:

1

Consumati ghimbir. Acesta este un remediu naturist specific medicinei estice, bogat in antioxidanti, fiind ideal pentru tratarea bolilor digestive. Ghimbirul crud se curata de coaja si se tine cateva minute in gura, dupa care se inghite cu apa. Atentie insa, deoarece are un gust puternic iute si nu multa lume il poate consuma ca atare, asadar este indicat sa razuit putin ghimbir in apa fierbinte, sa-l lasati sa infuzeze si sa-l beti pe post de ceai.

2

Evitati alimentele care va pot inrautati durerile de stomac, cum ar fi mancarurile picante, alimentele bogate in acid, precum rosiile si citricele, produsele lactate si cele care contin cofeina. Cu cat mancati mai putin atunci cand va doare stomacul cu atat mai bine. Permiteti-i stomacului sa-si revina, inainte de a consuma alimentele amintite anterior.

3

Beti ceai din plante, care calmeaza stomacul, cum ar fi musetelul, menta, feniculul si turmericul. Infuzati plantele in apa fierbinte, timp de 20 de minute si consumati ceaiul dupa mese.

4

Incercati sa evitati stresul, deoarece acesta poate cauza dureri de stomac. Daca va deranjeaza stomacul, evitati stresul in plus si incercati sa stati intr-o camera linistita si putin iluminata, pentru a va ajuta stomacul sa se relaxeze.

5

Hidratati-va, in mod corespunzator, consumand apa, pentru a elimina toxinele din stomac. Aceasta ajuta la reglarea nivelului de aciditate din stomac. Nu beti prea multa apa dintr-o data, deoarece aceasta provoaca balonare. Evitati bauturile carbogazoase, deoarece datorita continutul lor ridicat de zahar si cofeina pot inrautati durerea de stomac.

6

Mancati paine prajita sau biscuiti sarati, daca aveti dureri sau acid la stomac. Digestia acestor alimente ajuta la reducerea acidului gastric, ameliorand totodata durerile.

7

Mancati banane. Acestea sunt cunoscute ca remediu pentru durerile de stomac si sunt usor de digerat.
Daca niciunul dintre aceste remedii naturiste nu da roade si durerile de stomac persista, este indicat sa mergeti la un control medical, pentru a descoperi cauza si pentru a va putea trata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tusea convulsiva reprezinta o infectie bacteriana extrem de contagioasa, ce afecteaza caile respiratorii, traheea si bronhiile. Aceasta...
Bursita este inflamatia bursei, cauzata de uzaj repetitiv, trauma, infectie sau boli inflamatorii. Bursa este un sac...
Raguseala reprezinta o schimbare anormala a vocii si este cauzata de vorbitul, cantatul sau strigatul indelungat, ce...