Remedii pentru tratarea alcoolismului

 Remedii pentru tratarea alcoolismului

Alcoolismul este o boala raspandita in intreaga lume, ce se poate manifesta diferit de la o persoana la alta si care progreseaza in timp, cauzand probleme fizice si psihice, pe fondul unor factori genetici, psihologici sau de mediu.

Simptomele alcoolismului:

- Incapacitarea limitarii consumului de alcool;

- Pofte mari de a consuma bauturi alcoolice;

- Toleranta la alcool;

- Irascibilitatea in lipsa alcoolului.

Probleme de sanatate cauzate de consumul excesiv de alcool:

- Boli de ficat;
- Probleme digestive;
- Boli de inima;
- Complicatii ale diabetului;
- Disfunctii sexuale;
- Probleme oftalmologice;
- Complicatii neurologice;
- Slabirea sistemului imunitar;
- Riscul aparitiei cancerului.

Remedii pentru tratarea alcoolismului:

1. Sportul practicat in mod regulat ajuta la reducerea efectelor pe termen lung ale alcoolismului. Exercitiile fizice ( mersul pe jos, alergatul, mersul pe bicicleta, inotul si aerobicul) mentin organismul sanatos, reduc stresul, imbunatatesc starea de spiriti, previn depresia si reduc pofta de alcool.

2. Acupunctura este o forma antica a medicinei chinezesti, care reprima pofta de a consuma alcool si impiedica recidiva.

3. Yoga si meditatia ajuta in lupta impotriva alcoolismului, deoarece ajuta la restabilirea legaturii dintre minte si organism, intarind forma fizica si relaxand mintea si sufletul.

4. Alimentatia sanatoasa joaca un rol important in evitarea starii de ebrietate si reduce efectele excesului de alcool. Alcoolismul reduce pofta de mancare si abilitatea organismului de a absorti nutrientii, astfel alcoolicii sufera de diferite deficiente nutritionale. Organismul are nevoie de multe vitamine si minerale pentru a depasi efectele secundare ale consumului excesiv de alcool.

Este indicat sa:

- Consumati alimente bogate in vitamina B12, pentru a imbunatati functiile hepatice si pentru a stopa pofta de alcool.

- Consumati alimente bogate in vitamina C, pentru a imbunatati functiile cerebrale si pentru a reduce interesul pentru alcool.

- Consumati alimente bogate in aminoacizi, pentru a stabiliza starea de spirit, rupand cercul vicios al dependentei de alcool.

- Evitati cofeina, zaharul si nicotina, care provoaca pofta pentru alcool.

- Consumati cereale integrale, fructe proaspete, legume, alimente bogate in fibre si carbohidrati, pentru a va mentine glicemia in limitele normale. Glicemia scazuta induce pofta de alcool.

5. Papadia este utila in tratarea simptomelor cauzate de renuntarea la alcool si ajuta la tratarea efectelor secundare cauzate de bautura in exces. De asemenea aceasta planta regenereaza tesuturile hepatice si imbunatatesre productia si eliberarea bilei.

6. Uleiul de cocos reprezinta un remediu natural ideal in tratarea dependentei de alcool, deoarece este bogat in antioxidanti si grasimi saturate, ce hranesc si vindeca creierul.

7. Kudzu este o planta chinezeasca benefica in tratarea mahmurelii si a poftei pentru alcool.

8. Tigva amara, cunoscuta sub numele de pepene amar este un antidot natural, ce ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la regenerarea fiicatului, afectat de alcool.  

9. Telina este un antidot natural, care ajuta la tratarea alcoolismului, elimina toxinele din organism si imbunatateste sanatatea, reducand pofta de a consuma alcool, deoarece nu contine zahar.  

10. Curmalele ajuta la detoxifierea organismului si la eliminarea toxinelor din ficat, cauzate de consumul de alcool pe termen lung, reducand pofta de alcool si inlocuind nutrientii pierduti. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gatul intepenit este o problema cu care multi oameni se confrunta, dupa ce au dormit intr-o pozitie...
Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...
O femeie este considerata infertila daca nu poate concepe un copil, dupa ce a incercat un an...