Retentia de apa. Cauze si tratament naturist

 Retentia de apa. Cauze si tratament naturist

Atunci cand retii apa in organism inseamna ca la nivelul sistemului limfatic ceva nu functioneaza corect, iar imunitatea are de suferit.

Retentia de apa este de asemenea favorizata de un stil de viata dezordonat, dezechilibre hormonale sau probleme renale. Indiferent de cauza, retentia de apa produce cateva simptome nedorite, cum ar fi dureri de cap, crestere in greutate, balonare, umflaturi bruste si inflamatii ale glandelor din zona gatului si a urechilor.

Problema poate fi combatuta naturist, dar este necesara schimbarea stilului de viata in cazul celor care consuma multa sare.

Tratamente naturiste recomandate pentru retentia de apa

Seminte si ceai de fenicul
Feniculul regleaza probleme de rinichi , splina si ficat , organe aflate in stransa legatura cu sistemul limfatic.

Cel putin doi litri de apa pe zi. Organismul tinde sa retine toxine atunci cand este hidratat insuficient. Pentru a scapa de aceasta problema, corpul uman are nevoie de multa apa.

Fructe colorate. Mananca fructe variate, bogate in potasiu si proteine. Aceste substante nutritive regleaza presiunea sanguina si intaresc vasele capilare.

Mersul pe jos. Miscarea face bine in cazul persoanelor care au tendinta sa retina apa in organism. Deoarece sistemul limfatic reactioneaza pozitiv la miscare, mergi in pas vioi si retentia de apa se va regla de la sine.

Evita stresul. Boala secolului 21 este vinovata si in cazul retentiei de apa. Organizeaza-ti timpul intr-un mod eficient si incearca sa stai la distanta de conflicte pentru ca hormonii de stres amplifica retentia de apa, cauzeaza probleme de inima si afecteaza sistemul imunitar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Durerile de brate sunt din ce in ce mai frecvente, odata cu inaintea in varsta. Iata cum...
Ti se umfla picioarele in asa hal incat nu te mai poti incalta? E din cauza retentiei...
Inflamatiile picioarelor sunt cauzate, de multe ori, de retentia de apa. Din pacate, aceasta ar putea insemna...