Cum sa folosesti untura de bursuc

Cum sa folosesti untura de bursuc

Untura de de bursuc! Poate ti se pare o gluma aceasta combinatie de cuvinte, insa nu e asa. Untura de bursuc exista din vechime, fiind folosita pentru diverse tratamente. Gasesti produsul in farmacii sub forma de capsule sau creme de frumusete, dar si in forma clasica, adica untura de bursuc ca supliment alimentar.

Untura de bursuc se obtine, asa cum spune si denumirea, din extragerea si topirea grasimii din stratul adipos al bursucului, binecunoscutul mamifer salbatic raspandit in regiunile Europei si Asiei. Dupa extragere, grasimea este topita treptat la temperaturi moderate. Urmeaza procesul de filtrare, pentru obtinerea unui produs final pur si concentrat.

Untura de bursuc, sanatate curata! Untura de bursuc contine acizi grasi esentiali, vitamine, minerale si aminoacizi, elemente ce contribuie la proprietatile sale benefice atat in terapie, cat si in cosmetica. De asemenea, untura de bursuc contine acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, depsre care stim ca ajuta sistemul imunitar si inima sa functioneze la parametri optimi. Tot acesti acizi sunt responsabili si cu mentinerea sanatatii pielii.

Untura de bursuc - beneficii:

- antiinflamator. Vitaminele si acizi grasi nesaturati din untura de bursuc au rolul de a diminua inflamatiile, calmand, in acelasi timp, durerile musculare, articulare sau de piele;

- intaritor pentru sistemul imunitar: Vitamina A, vitamina E si acizi grasi Omega-3 si Omega-6 sunt prezente in untura de bursuc. Asadar, consumul de untura de bursuc va intari organismul care va lupta mai usor cu virusurile si cu alte afectiuni;

- antioxidant. Untura de bursuc contine vitaminele A si E, seleniu si zinc, toate cu rol esential in neutralizarea radicalilor liberi. Acesti compusi antioxidanti protejeaza celulele corpului de efectele negative ale stresului oxidativ si contribuie la impiedicarea procesului de imbatranire prematura.

- combate problemele respiratorii. Untura de bursuc poate grabi procesul de vindecare in cazul afectiunilor clasice ale aparatului respirator( raceala, gripa, bronsita sau astmul). Si asta pentru ca are in compozitie compusi expectoranti si antiinflamatori.

Citeste si: Cum sa mananci sanatos. Incearca untura de porc!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Untura se foloseste cu precadere iarna, cand se taie porcul in ajun de Craciun. Se poate topi...