Cum sa scapi de sforait

Cum sa scapi de sforait

Sforaitul , roncopatia, asa cum este numita in termeni medicali, poate strica noaptea persoanei care doarme langa tine. Exista, din fericire, multe solutii prin intermediul carora sforaitul poate fi contracarat pana la anihilare. Despre acestea in cele ce urmeaza.

Cum sa scapi de sforait:

1. Slabeste. Daca te-ai ingrasat, e foarte posibil sa fi pus tesut adipos si in zona gatului. Ce inseamna asta? Ca vor creste si sansele sa respiri zgomotos in timpul somnului. Asadar, incearca sa slabesti putin. Nu trebuie sa te supui unor diete draconice, ci doar sa mananci putin mai organizat si mai sanatos. Totusi, e de precizat si faptul ca nu doar persoanele obeze sforaie. Se poate intampla si celor cu mai putin tesut asipos. Evident ca, in acest caz, motivele sunt altele. De exemplu, somnul insuficient.

2. Dormi intr-o parte. Incearca sa dormi pe o. In aceasta pozitie de somn, limba nu va atinge peretele din spate al gatului si astfel sunt reduse sansele de sforait.

3. Ajusteaza pozitia, cand dormi pe spate. Daca, dintr-un motiv sau altul, nu poti dormi decat pe spate, e cazul sa iei o masura simpla impotriva nesuferitului sforait: ridica patul in partea dinspre cap(dacai ai posibilitatea) sau adauga o perna. Astfel capul va sta mai sus, iar nivelul de decibeli produs prin respiratia nocturna va scadea.

4. Renunta la aceste vicii. Fumatul si bautura in exces dauneaza in general. Ele contribuie si la amplificarea zgomotelor produse in timpul respiratiei de noapte. ACaeste doua vicii vor relaxa muschii gatului peste masura, ceea ce inseamna automat sforait. De asemenea, va alcoolul si tutunul pot ingreuna respiratia, conducand la ceea ce se numeste apnee de somn(opriri repetate ale respiratiei in timpul somnului).

5. Odihneste-te suficient. Cand dormi mai putine ore decat ar trebui(7-8/noapte), muschii tind sa se dilate si astfel vei sforai mai mult si mai tare.

6. Pune corzile vocale la treaba. Exercitiile vocale pot face minuni pentru odihna de noapte! Iti recomandam sa canti piesa/piesele preferate timp de 20 minute zilnic, indiferent daca ai voce sau nu. Vei ajuta, astfel, muschii gatului sa se comprime. Ce inseamna asta? O respiratie fara zgomot in timpul somnului.

7. Elibereaza caile nazale. Daca ai nasul infundat in timp ce dormi, fii sigur/a ca vei sforai(da! si femeile pot sforai!). Asadar, elibereaza caile respiratorii inainte sa mergi la somn. Foloseste picaturi sau apa cu sare! De asemenea, poti aplica plasturi nazali. Si ei sunt dusmani ai sforaitului.

8. Schimba mai des perna. Acarienii se pot acumula pe suprafate pernei si pot provoca reactii alergice. CUm se traduce asta? Sforait! Iti recomandam, asadar, sa schimbi perna la fiecare 6 luni.

9. Hidrateaza-te suficient. Bea multe lichide, astfel incat mucoasa nazala sa ramana cat mai fluenta. Cunosti, banuim, deja faptul ca o persoana cu greutate medie ar trebui sa consume minimum 2 litri de apa pe zi.

10. Fa miscare. Exercitiile ajuta in tonifierea muschilor, inclusiv pe cei ai gatului. Ai ghicit! Asta inseamna un somn fara enervantul sforait!

Bonus: Pierderea grasimii din limba diminueaza apneea in somn. Un studiu creat Richard J. Schwab, specialist in medicina somnului, a comparat pacienti obezi, cu si fara apnee. S-a constatat faptul ca pacientii cu apnee in somn aveau limbi mai mari si un procent mai mare de grasime in limba in comparatie cu cei care nu sufera de aceasta afectiune. Autorii studiului au ajuns, astfel, la concluzia ca grasimea din limba poate deveni o noua tinta terapeutica pentru imbunatatirea apneei. Fenomenul inca se studiaza.

Citeste si: Cum sa scapi de sforait. Metoda sigura si naturala

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dermatita seboreica este o afectiune comuna a pielii care afecteaza in mare masura scalpul. Boala poate provoca...
Sforaitul este o problema frecventa, extrem de neplacuta, mai ales pentru partenerul de viata sau colegul de...