Cum sa tratezi hemoroizii interni

Cum sa tratezi hemoroizii interni

Hemoroizii interni se dezvolta in interiorul rectului, fiind mai rar intalniti decat hemoroizii externi. Aceste dilatatii varicoase sunt adesea nedureroase si nu pot fi observate. Totusi, hemoroizii interni se pot agrava si se pot muta in afara anusului, unde vor provoca durere si disconfort.

Cum sa tratezi hemoroizii interni. Remedii la domiciliu:

1. Supozitoare. Cremele externe nu sunt eficiente imptoriva hemoroizilor interni. Exista, insa, supozitoare destinate acestei probleme. Medicul ar trebui sa-ti prescrie un astfel de remediu. Clee mai cunoscute supozitoare impotriva hemoroizilor interni sunt: a.) Calmol 4 -contine unt de cacao, oxid de zinc si un astringent care ajuta la calmarea si micsorarea hemoroizilor; b.) Preparatul H. Acest supozitor contine fenilefrina pentru a ajuta la strangerea si micsorarea venelor din anus.

2. Punga de gheata. O punga de gheata poate ajuta la ameliorarea durerii si a umflaturilor asociate cu hemoroizii. Inveleste gheata int-run prosop curat si fixeaza prosopul in zona anala. incercati sa aplicati un pachet de gheata invelit cu prosop in regiunea dvs. anala pentru a ajuta la ameliorarea oricarei dureri si umflaturi.

3. Bai de sezut dupa toaletamiscarile intestinale. Dupa ce faci treaba mare, e indicat sa faci o baie de sezut cu apa calduta. Disconfortul si durerea provocate de hemoroizii vor fi ameliorate. Poti citi pe larg aici cum se face o baie Sitz.

4. Laxative blande, doar daca e necesar. Evita laxativele stimulante, deoarece pot agrava hemoroizii sau pot duce la constipatie cronica. Daca situatia o impune, alege, asadar, un laxativ delicat, cum ar fi docusate(docusat sodic).

5. Supliment pe baza de magneziu. Suplimentele cu citrat de magneziu ajuta la ameliorarea digestiei si la prevenirea agravarii hemoroizilor. Iti recomandam sa incepi cu 100 mg si sa cresti apoi doza pana la aproximativ 300 mg pe zi. Nu lua foarte mult supliment din prima, deoarece s-ar putea sa iti provoace diaree.

6. Analgezic fara prescriptie medicala. Hemoroizii interni sunt in general nedurerosi, dar, daca simti disconfort, ia un antiinflamator nesteroidian( AINS). Acesta va reduce inflamatia asociata cu hemoroizii si, prin urmare, va scadea nivelul de durere. Iti recomandam ibuprofen sau naproxen.

7. Mergi la medic, daca starea nu se imbunatateste. Remediile de acasa nu ti-au fost de folos?Este posibil sa avi nevoie de tratament pentru hemoroizi, cum ar fi o injectie pentru terapie termica.

Cum sa tratezi hemoroizii interni. Schimbarea dietei si a stilului de viata:

1. Bea multa apa. Scaunul contine multa apa, asa ca este important sa ramai hidratat/a pentru a evita constiparea. Bea cel putin 2 litir de apa/zi. Poti consuma suplimentar si ceai de diverse plante. Evita bauturile cu cofeina. Aceasta are proprietati diuretice, deci te poate deshidrata si poate duce la constipatie.

2. Creste aportul de fibre. Hemoroizii sun cauzati adesea de incordarea din timpul eliminarii fecalelor. Pentru a usura scaunul, consuma mai multe cereale integrale, fructe, legume si fasole. Benefie sunt: orezul brun, orzul, graul bulgur, porumbul, secara, hrisca, fulgii de ovaz, prune uscate, piersici, prune proaspete, struguri, mere, pere, spanacul, verdeata, salata verde, sfecla si fasole

3. Ia coaja de psyllium sau un supliment de fibre. Coaja de psyllium actioneaza impotriva constipatiei. Poti aduaga pulbere de psyllium la mese, poti consuma o lingurita intr-un pahar cu apa sau o poti lua sub forma de tablete. Asa-numitele coji de psyllium sunt obtinute din coaja semintelor de plantago. Fibrele asigura functionarea normala a sistemului digestiv, au un gust neutru, prin urmare putand fi utilizate pe termen lung. Se pastraza la temperaturi sub 20 grade Celsius, intr-un loc uscat.

4. Fa sport in mod regulat. Exercitiile fizice regulate previn constipatia. Daca nu ai timp sa alergi zilnic, e suficienta si o plimbare scurta.

Cum sa tratezi hemoroizii interni. Reducerea presiunii asupra hemoroizilor:

1. Nu te abtine sa-ti faci nevoile. Daca iti vine sa faci caca, nu te abtine din nu-stiu-ce motiv! Daca nu ai baie prin preajma, fa tot posibilul sa gasesti una. De asemenea e important sa nu stai mult pe toaleta. Acest comportament agraveaza hemoroizii

2. Incearca sa creezi o rutina de mers la baie. Daca mananci sanatos si regulat si necesitatile fiziologice vor avea loc cam la aceeasi ora in fiecare zi. Aceasta obisnuinta este sanatoasa, deoarece usureaza scaunul.

3. Nu forta eliminarea fecalelor. Daca te simti constipat/a, nu forta impinge prea tare! Acest obicei inrautateste hemoroizii. Stim ca e frustrant, dar mai bine te ridici de pe toaleta si revii in circa o ora, interval in care poti bea putina apa sau o gura de cafea.
4. Stai cu fundul pe suprafete moi. Sezutul pe o suprafata tare poate, de asemenea, irita hemoroizii. Alege, pe cat posibil, sa stai pe suprafete moi.

Citeste si: Cum sa tratezi HEMOROIZII. 5 metode naturale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Hemoroizii sunt dilatatii varicoase interne sau externe ale venelor din regiunea rectului. Se manifesta prin dureri si...
Citeste prospectul medicamentului Ultraproct unguent si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hemoroizi,...
Citeste prospectul medicamentului Ultraproct, supozitoare si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hemoroizi,...