De ce e bine sa pui usturoi sub perna inainte de culcare

De ce e bine sa pui usturoi sub perna inainte de culcare

Usturoiul este o planta excelenta pentru sanatate. Consumat regulat, combate celulele canceroase, detoxifica organismul si ajuta la reducerea grasimii corporale. Odata ce vei intelege cat de benefica este aceasta planta-minune pentru corp, vei putea, probabil, sa ignori aroma sa intepatoare. S-ar putea chiar sa dormi cu un catel de usturoi sub perna, dupa ce vei descoperi secretele sale formidabile!

De ce e bine sa pui usturoi sub perna inainte de culcare:

Te scapa de nasul infundat. Nasul se va desfunda cu ajutorul usturoiului. Se va intampla, deoarece aceasta planta contine un antibiotic puternic numit alicina, care se evapora incet din usturoi si combate germenii/ infectiile. Alicina dizolva mucusul. Procesul este gradual, dar merita. Dupa un timp de dormit cu usturoi sub perna, vei scapade congestia nazala si veti putea respira fara probleme.

Creste sistemul imunitar. Usturoiul are capacitatea de a distruge tot felul de bacterii rele, prin proprietatile sale antibacteriene incredibil de puternice. Alicina blocheaza 2 grupuri de fermenti care permit bacteriilor sa se dezvolte in corpul uman. Daca pui sistematic usturoi sub perna, vei observa, in scurt timp, ca te vei trezi mai fresh dimineata si ca racelile se vor lipi mult mai greu de tine.

Respinge insectele. Paianjenii , tantarii si alte insecte care te-ar putea vizita peste noapte, nu se vor mai apropia de patul tau, daca pui usturoi sub perna! Usturoiul este toxic pentru insecte, in special pentru tantari.

Vei dormi mai bine. Usturoiul este bogat in vitamina B1, care combate tulburarile de somn. In plus, aceasta planta-condiment contine vitamina B6, o vitamina responsabila cu secretia de melatonina. Practic, usturoiul are un impact pozitiv asupra sistemului nervos, oferind mai mult calm si relaxare mintii tale.

Citeste si: Cum sa folosesti usturoiul ca...insecticid

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Stim cu totii cat de sanatos este consumul de usturoi. Totusi, exista un mic secret care transforma...
Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...
Daca ai mancat in ultima vreme la un restaurant de lux, este posibil sa fi vazut usturoi...