Remedii naturiste impotriva infertilitatii la femei

 Remedii naturiste impotriva infertilitatii la femei

O femeie este considerata infertila daca nu poate concepe un copil, dupa ce a incercat un an sa faca acest lucru pe cale naturala sau daca nu poate duce o sarcina pana la capat.

Infertilitatea la femei poate fi cauzata de diferite probleme de sanatate, cum ar fi sindromul ovarian polichistic, fibromul uterin, anemia, probleme de tiroida, blocarea tuburilor falopiene, Candida si bolile cu transmitere sexuala.  

Alti factori care cresc riscul infertilitatii la femei sunt alcoolismul, fumatul, varsta peste 35 de ani, obezitatea, stresul excesiv, ciclurile menstruale neregulate, alimentatia necorespunzatoare si antrenamentul fizic intens.

Iata 10 remedii naturiste impotriva infertilitatii la femei:

1.Ginsengul indian, cunoscut si sub numele de Ashwagandha este foarte benefic pentru femeile care incearca sa conceapa un copil, deoarece mentine echilibrul hormonal si ajuta la buna functionare a organelor reproducatoare, intarind uterul, in cazul femeilor care au pierdut mai multe sarcini si reducand nivelul de stres. Dizolvati o lingura de pudra de ginseng indian intr-o cana cu apa calda si consumati acest remediu de 2 ori pe zi. Cereti sfatul medicului inainte de a utiliza aceasta planta, deoarece poate avea anumite efecte secundare.

2. Rodiile sunt benefice pentru fertilitate, in cazul femeilor, deoarece cresc fluxul sanguin in uter, intarind peretii acestuia, reducand riscul pierderii unei sarcinii si ajutand fatul sa se dezvolte in mod sanatos. Amestecati cantitati egale de seminte si coaja de rodii si pastrati-le intr-un recipient cu inchidere ermetica. Puneti o jumatate de lingurita din acest amestec intr-un pahar cu apa calda si consumati de 2 ori pe zi, timp de mai multe saptamani. Puteti sa consumati, de asemenea, suc proaspat de rodii. Aveti grija la cantitate, deoarece consumul de rodii poate avea efecte secundare.

3. Scortisoara ajuta la buna functionare a ovarelor, luptand impotriva infertilitatii, fiind utila in tratarea fibromului uterin si a amenoreei ( lipsa ciclului menstrual) si prevenind diferite infectii ginecologice. Adaugati o lingurita de praf de scortisoara intr-o cana cu apa fierbinte si consumati acest remediu de 2 ori pe zi, timp de cateva luni. Puteti, de asemenea, sa adaugati scortisoara pe cereale sau in iaurt. Aveti grija, insa, sa nu consumati mai mult de 2 lingurite pe zi!

4. Mielareaua este un remediu eficient impotriva infertilitatii, deoarece restabileste echilibrul hormonal in organism si imbunatateste ovulatia, datorita continutului ridicat de prolactina. Adaugati o lingurita de mielarea intr-o cana cu apa fierbinte, lasati-o sa infuzeze timp de 10 minute, strecurati ceaiul si consumati-l de 2 ori pe zi, timp de cateva luni. Cereti sfatul medicului inainte de a folosi acest remediu, deoarece afecteaza anumiti hormoni si nu este indicat femeilor cu cancer la san sau celor care sunt supuse fertilizarii in vitro.

5. Curmalele au un continut ridicat de nutrienti, vitamine (A, E si B), fier si alte minerale, care cresc sansele conceperii unui copil si ajuta la ducerea unei sarcini la termen. Consumati zilnic 6-8 curmale intregi sau adaugati-le, maruntite, in lapte, iaurt sau smothie-uri.

6. Radacina Maca este un remediu naturist ideal in tratarea infertilitatii la femei, deoarece creste productia naturala de hormoni, din organism, fiind benefica mai ales femeilor cu probleme de tiroida. Adaugati o jumatate de lingurita de pudra de radacina Maca intr-o cana cu apa sau lapte cald si consumati acest remediu de 2 ori pe zi, timp de cateva luni. Atentie, aceasta planta este contraidicata in timpul sarcinii!

7. Vitamina D este esentiala pentru sanatatea fatului si pentru a duce o sarcina la bun sfarsit, lipsa acesteia putand cauza infertilitate si pierderea sarcinii. Pentru a va asigura necesarul zilnic de vitamina D este indicat sa stati la soare dimineata devreme, timp de 10 minute si sa consumati alimente precum somonul, branza, galbenusul de ou si altele bogate in aceasta vitamina. Puteti de asemenea lua suplimente, insa nu fara a cere sfatul unui medic.

8. Radacina de arbore Banyan este eficienta in tratarea infertilitatii la femei, potrivit Ayurveda. Amestecati o lingurita de pudra, intr-un pahar cu lapte si consumati acest remediu, timp de 3 zile, pe stomacul gol, dupa terminarea menstruatiei, fara a consuma nimic timp de o ora. Este indicat sa urmati acest tratament timp de cateva luni, cu exceptia perioadei de menstruatie.

9. Yoga este o tehnica utila pentru femeile care se confrunta cu probleme de infertilitate, deoarece le ajuta sa-si pastreze o greutate corporala sanatoasa si creste sansele ca acestea sa fie fertile, reducand stresul. Exista o serie de exercitii de Yoga speciale pentru promovarea fertilitatii. Asadar, daca va confruntati cu aceasta problema, inscrieti-va la un curs, pentru a face exercitii sub indrumarea unui antrenor calificat.

10. Alimentatia echilibrata este un alt factor important pentru fertilitate, ajutand la combaterea sterilitatii si ajutand in actul conceperii. Daca va confruntati cu aceasta problema este indicat sa consumati:

• Alimente bogate in proteine, cum ar fi fasolea, spanacul, mazarea si lintea.
• Carbohidrati cu un indice glicemic scazut, cum ar fi orezul brun si painea integrala.
• Alimente cu un continut mare de fier, care previn problemele de ovulatie, cum ar fi carnea slaba, legumele cu fruze verzi, sfecla rosie, prunele uscate, caisele, stafidele si curmalele.
• Oua, deoarece contin vitamina D, jucand un rol important in promovarea fertilitatii.
• Fructe si legume bogate in antioxidanti.
• Grasimi benefice, precum omega-3, prezenta in pestele gras, avocado, nuci si seminte.
• Evitati alimentele picante, ceaiul tare, cafeaua, zaharul alb, faina alba, mancarurile prajite si fructele de mare cu continut ridicat de mercuri, deoarece acestea afecteaza fertilitatea in cazul femeilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Miros de picior sau picioare mirositoare, este cunoscut sub denumirea de bromhidrosis si poate fi foarte jenant...
Congestia nazala in termeni simpli este cunoscuta ca „nas infundat”. Acest lucru se intampla atunci cand se...
Picioarele reci sunt comune in cazul persoanelor care nu au o circulatie periferica normala, insa pot semnala...