Remedii naturiste impotriva refluxului gastroesofagian

Remedii naturiste impotriva refluxului gastroesofagian

Refluxul gastresofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza disfunctiei unui valve musculare, numite sfincter esofagian inferior. Simptomele acestei afectiuni includ arsurile stomacale, regurgitarile alimentare si acide si eructatiile (ragaielile). Iata cateva remedii naturiste impotriva refluxului gastroesofagian:

1. Modificari ale stilului de viata

Micsorati cantitatea de mancare consumata la o masa, pentru a reduce presiunea exercitata asupra stomacului si evitati sa mancati cu 2-3 ore inainte de culcare.

Evitati alimentele si bauturile, care va cauzeaza hiperaciditate.

Purtati haine care nu va strang abdomenul, punad presiune pe stomac si cauzand refluxul de acid. Totodata, daca suferiti de aceasta afectiune este indicat sa va lasati de fumat.

Pozitionati-va corect in timpul somnului, daca suferiti de hiperaciditate, dormind cu capul ridicat, pentru a mentine acidul in stomac.

2. Folosind remedii naturiste

Cereti sfatul medicului in legatura cu ce remedii naturiste sunt indicate in acest sens.

Consumati suc de aloe vera organic, nu mai mult de 1-2 cani pe zi, deoarece are un puternic efect laxativ.

Consumati otet de mere, diluat cu apa, care, desi contrar aparentelor, ajuta la diminuarea acidului gastric.

Consumati apa plata cu lamaie, inainte, in timpul si dupa masa, pentru a va diminua refluxul de acid.

Consumati mere, deoarece acestea calmeaza refluxul gastric, datorita continutului de pectina, cu rol de antiacid natural.

Consumati ceai de ghimbir, deoarece acesta are rol antiinflamator si calmant, prevenind starile de greata si voma.

Consumati zilnic 2-3 cani de ceai de fenicul, cu 20 de minute inainte de mesele principale, deoarece aceasta planta calmeaza stomacul si diminueaza acidul.

Beti bicarbonat de sodiu dizolvat in apa, pentru neutralizarea acidului din stomac.

Mestecati guma fara zahar, deoarece aceasta stimuleaza glandele salivare, eliberand bicarbonat in saliva, care neutralizeaza acidul din stomac.

Consumati ulei de cocos, care detine proprietati antibacteriene, ce ajuta oprirea refluxului de acid.

Consumati probiotice, un amestec de bacterii, benefice pentru stomac.

3. Mentinand stresul sub control

Acordati-va, zilnic, un timp de liniste, pentru a reduce stresul, o cauza a refluxului gastroesofagian. Pentru a va relaxa, alegeti o incapere sau un loc din exterior, fara zgomote si respirati adanc, timp de cateva minute.

Incercati exercitii de relaxare progresiva a muschilor, stand in picioare, cu spatele drept si contractand muschii partii de jos a picioarelor, intinzandu-i cat de mult, timp de 30 de secunde. Eliberati, apoi, tensiunea si repetati exercitiul cu muschii din partea de sus a picioarelor.

Luati-va o vacanta mentala, in fiecare zi, respirand adanc, relaxandu-va, inchizand ochii si imaginandu-va cel mai frumos loc in care ati fost vreodata sau locul ideal de vacanta.

Odihniti-va suficient, dormind 7-8 ore pe noapte si evitand somnul scurt din timpul zilei, deoarece acesta intrerupe ciclul natural al somnului si al starii de veghe. De asemenea este indicat sa evitati stimulantii, precum cofeina, nicotina si alcoolul, inainte de culcare, deoarece acestia pun organismul la treaba si nu-l lasa se odihneasca.

Faceti-va un ritual de relaxare, inainte de culcare, evitand stresul emotional, fizic sau mental.

Mergeti la un control medical, daca niciuna dintre metodele de mai sus nu dau roade.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Refluxul gastroesofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza...
Citeste prospectul medicamentului Festal, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tulburari...
Problemele gastrice nu trebuie tratate cu superficialitate, deoarece complicatiile pot fi grave. Din pacate, frecventa gastritelor a...