Afla cum se pregateste o excursie in Israel?

Afla cum se pregateste o excursie in Israel?

Cunoscut si sub numele de Tara Sfanta, Israelul este o tara deosebit de frumoasa cu iesire la Mediterana, cu o incarcatura religioasa, ce dateaza de mii de ani.

Milioane de turisti opteaza pentru aceasta destinatie, in fiecare an, pentru a vizita monumentele antice, pentru a se bucura de peisajele spectaculoase si pentru a experimenta cultura plina de vitalitate a Israelului.

Iata cum puteti pregati o excursie in Israel:

Alegeti timpul potrivit. Clima Israelului difera foarte mult, in functie de anotimpuri si de regiuni. In general, iernile sunt racoroase si ploioase, iar verile sunt calde, insorite si secetoase. Clima este temperata, cu averse de ploaie. Trebuie sa tineti cont, de asemenea si de tulburarile politice din Israel.

Astfel in mare parte a anului, excursiile sunt sigure, insa exista si perioade de instabilitate, in care exista diferite pericole, din cauza conflictelor israeliano-palestiniene.

Informati-va in legatura cu cerintele legale de intrare in tara. Trebuie sa aveti un pasaport valabil si sa va interesati daca aveti nevoie de viza, deoarece Israelul are una dintre cele mai stricte politici din lume.

Decideti daca doriti sa vizitati locuri pe cont propriu sau aveti nevoie de un ghid turistic. Acesta din urma va poate fi de folos in obtinerea unui mijloc de transport si puteti alege din sute de agentii de turism. Totodata ghizii din Israel vorbesc fluent ebraica, engleza si alte limbi straine si prezinta turistilor cele mai importante obiective, asigurandu-le siguranta in timpul deplasarii.

Planuiti-va itinerariul. Daca nu sunteti calatori spontani, este indicat sa va faceti un plan cu locurile pe care doriti sa le vizitati si ce doriti sa faceti. Nu este necesar sa faceti o lista detaliata, insa aveti grija sa nu ratati marile atractii turistice, cum ar fi: Ierusalimul, Tel Aviv, Galileea, desertul Negev si Marea Moarta.

Alegeti-va cazarea. In Israel exista o gama variata de hoteluri, de la cele mai luxoase, la cele mai modeste. Puteti opta chiar si pentru taberele cu corturi ale Beduinilor, ce va vor asigura o experienta extrem de autentica. Totodata, nu va sfiiti sa negociati pretul cazarii, acest lucru fiind posibil.
Rezervati-va biletele de avion. El Al este compania aeriana oficiala a Israelului, avand cele mai sigure si sofisticate nave aeriene din lume, cu zeci de destinatii internationale. Insa, daca gasiti oferte ieftine de zbor, ale altor companii aeriene, puteti sa optati pentru acestea, daca nu va deranjeaza sa faceti escala.

Trebuie sa stiti ca majoritatea avioanelor aterizeaza pe Aeroportul International Ben Gurion, de langa Tel Aviv, asadar va trebui sa inchiriati o masina, daca aveti ca destinatie un alt loc din tara.  

Cumparati-va o cartela telefonica, pentru a putea tine legatura cu familia si prietenii de acasa, ca sa evitati taxele mari de roaming.

Invatati cateva cuvinte de baza in ebraica. Desi va puteti descurca in Israel, daca stiti engleza, este bine sa stiti cateva cuvinte de baza sau fraze simple in ebraica, pentru a putea interactiona cu localnicii.
Faceti-va bagajul in functie de anotimp si optati pentri haine modeste, deoarece in Israel exista multe locuri religioase, cum ar fi sinagogi, moschee, biserici, temple si altare, a caror vizitare impune un cod de imbracaminte adecvata. Barbatii trebuie sa-si acopere capul si sa poarte pantaloni lungi, iar femeile trebuie sa poarte fuste, pantofi inchisi in fata si sa-si acopere capul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai plecat intr-o excursie cu cortul. Esti singur in padure. Mergi si te bucuri de aceasta excursie...
Orice excrusie in Franta ar fi incompleta fara vizitarea Muzeului Luvru, pentru care Parisul este faimos, alaturi...
Excursia cu cortul este o adevarata aventura dar, pentru a fi o experienta sigura si distractiva, trebuie...