Cele mai neobisnuite atractii turistice din lume

Cele mai neobisnuite atractii turistice din lume

Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat pe Google de catre persoanele care l-au vizitat. Astfel de locuri aparte trasforma fiecare calatorie intr-una speciala, iesita din comun.

Iata cateva atractii turistice neobisnuite din intreaga lume:

Cainele de la balcon din Gdansk, Polonia. Una dintre cele mai bine cotate atractii din Gdansk este cainele de la balcon. Golden retriever-ul pe nume Milka locuieste la coltul unei strazi. Adesea, superbul animal de companie se intinde pe marginea balconului si priveste trecatorii.

Stalpul suspendat din Lepakshi, India. Acest stalp misterios nu se sprijina pe sol! Este cunoscut ca un tribut adus geniului ingineresc al constructorilor de temple din India antica si medievala.

Kodinhi - satul gemenilor, India. Acest sat indian arata precum altele din zona. Diferenta? Exista in Kodinh circa 400 perechi de gemeni! Numarul familiilor este de doar 2000! Cum a fost posibil acest fenomen? Nimeni nu stie, dar, cel mai probabil, este o chestiune care tine de genetica.

Biserica-pantof din Budai Township, Taiwan. Cladirea are forma unui pantof cu toc inalt. Este realizata din peste 320 panouri de sticla colorata . Are o latime de peste 10 metri si a costat aproximativ 686 000 dolari americani, adica aproape 3 milioane de lei.

Comoda gigantica din Carolina de Nord, SUA. Acest obiect de mobilier dateaza din secolul al XIX-lea. Detine recordul de cea mai mare comoda din lume. Are o inaltime de aproape 11 metri si a fost construit pentru a-i determina pe oameni sa inteleaga ca High Point este capitala mondiala a mobilierului.

Rezervatia de gnomi din Devon, Anglia. Aceasta gradina din Devon cuprinde peste 2000 de gnomi, intinsi pe mai bine de 1,5 hectare de teren. Aici, poti vedea si aproximativ 250 specii de flori salbatice, ierburi si ferigi.

Cea mai mare sfera de vopsea din lume, Indiana, SUA. Sfera uriasa este acoperita in zeci de mii de straturi de vopsea si detine un record mondial. Atractia creste pe zi ce trece, doearece vizitatorii adauga noi straturi de vopsea.

Insula pisicilor din Tashirojima, Japonia. Insula s-a umplut de pisici datorita unei credinte locale, care spune ca hranirea acestor mici feline inseamna bogatie si noroc. In prezent, pe insula traiesc mai multe pisici decat oameni...

Casa lui Pavlov, Volvograd, Rusia. Atractia este o cladire de apartamente fortificata in interiorul careia soldatii rusi au rezistat asediului nazist timp de 60 zile! Numele l-a primit de la sergentul Yakov Pavlov, cel care a condus defensiva.

Citeste si: Vacanta. Lucruri mai putin cunoscute dar importante despre hoteluri

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vizitarea Vaticanului (resedinta Papei si cel mai mic stat din lume) reprezinta implinirea unui vis pentru multi...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...
Vacanta este , probabil, pentru cei mai multi unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Relaxare,...