Cum sa calatoresti mai ieftin. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa calatoresti mai ieftin. Tine cont de aceste sfaturi

Se spune ca voiajul este singurul lucru cumparat care te imbogateste. Evident, este vorba despre bogatia sufleteasca, despre experiente si amintiri unice. Lasand zicalele celebre la o parte, trebuie sa va spunem ca o calatorie de vacanta, mai ales in alta tara, implica anumite costuri deloc de neglijat. Totusi, exista trucuri de calatorie prin care poti limita serios cheltuielile!

Cum sa calatoresti mai ieftin:

Combina mijloacele de transport. Rutele asamblate presupun combinarea diferitelor comapnii aeriene cu alte mijloace de transport pentru a ajunge la destinatie! Principala regula? Cauta bilete la marile centre de transport. De exemplu, un zbor catre Roma imbinat cu o calatorie cu trenul catre Venetia este, in general, mai ieftin decat un zbor direct catre Venetia; un zbor local catre Phuket din Bangkok va costa mai putin decat un zbor direct catre Phuket. Si exemplele pot continua!

Orasul ascuns. Un zbor direct de la punctul A la punctul B este, adesea, mai costisitor decat un zbor de la A la C cu escala la B. Asta inseamna ca poti cumpara un bilet la un zbor de legatura si pur si simplu nu realizezi doua parte a calatoriei. Poti crea propriul traseu care sa includa un oras ascuns, folosind instrumente online precum Skiplagged sau Flyshorcut.

Nu inchiria masini in marile orase. O masina inchiriata merita autnci cand calatoresti intre orase. Intraurban, in schimb, acest mijloc de transport poate deveni o povara din cauza problemelor de parcare si trafic. Pentru a economisi timp si bani, foloseste transportul public sau inchiriaza o bicicleta!

Cauta oferte speciale. Multe agentii de transport ofera preturi bune pentru turisti. De exemplu, doua persoane pot folosi toate mijloacele de transport in comun din Bavaria o zi intreaga contra sumei de 31 euro. Daca iei bilet simplu, vei plati aceasta suma pentru o singura calatorie de la Munchen la Castelul Neuschwanstein! In Marea Britanie, orice bilet de tren vine la pachet cu un al doilea gratuit. Astfel, poti vizita mai ieftin diverse obiective turistice populare.

Calatoreste cu bagaje mici sau fara bagaje. Multe companii aeriene ofera preturi reduse calatorilor fara bagaje sau cu bagaje de mici dimensiuni. De exemplu, pentru a zbura din orasul danez Billund la Berlin cu Ryanair cei plati 1 euro, daca nu ai bagaje. Cu bagaje, ai putea plati de cel putin 15 ori mai mult!
Opteaza pentru apartamente Apartamentele prezinta un avantaj incontestabil: o bucatarie in care sa poti gati! Astfel, vei economisi bani! Pe internet gasesti o multime de servicii prin care poti rezerva apartamente.

Viziteaza gratuit muzeele. Multe muzee au in program ore sau chiar zile libere !Colosseumul din Roma, de exemplu, primeste gratuit vizitatorii in fiecare prima duminica a lunii. De asemenea, muzeul Prado din Madrid face acelasi lucru de luni pana sambata in intervalrul orar 18.00-20.00! Exista, de asemenea, muzee care nu au o taxa fixa de intrare !

Plateste cu cardul in moneda locala. In unele tari, poti alege moneda cu care sa platesti in magazine!Alege-o intotdeauna pe cea locala! Daca alegi moneda de baza a cardului, banii vor fi convertiti de dopua sau chiar de tre ori, ceea ce inseamna taxe suplimentare ce se pot ridica la 10%!

Nu respecta anumite date. E psosibil sa existe curse aeriene mult mai ieftine cu 2-3 zile inaintea cursei tale sau cu 2-3 zile dupa rezervarea ta! Pentru a verifica astfel de sanse, utilizeaza un calendar low-cost pus la dispoztie online.

Foloseste motoare de cautare locale. Folosind doar Booking s-ar putea sa iti scape oferte interesante, de calitate, dar mai ieftine. De aceea ar fi bine sa folosesti motoarele de cautare locale! In tarile asiatice, spre exemplu, hotelurile pot fi gasite pe Ctrip sau Agoda, in timp ce pe zona Australia/Noua Zeelanda ai la indemana Wotif.

Citeste si: Obiceiuri aparte din Germania. Esti de acord sau nu cu ele?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place sa calatoresti? Atunci, probabil ai un set propriu de reguli privind economisirea banilor in timpul...
Hainele purtate in calatorii trebuie sa fie confortabile si adecvate tarii pe care o vizitati. Iata cateva...
E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie. Sunt situatii in...