Cum sa petreci VACANTA. 11 dintre cele mai PERICULOASE destinatii turistice din lume

Cum sa petreci VACANTA. 11 dintre cele mai PERICULOASE destinatii turistice din lume

Daca doresti sa pleci intr-o vacanta palpitanta, astazi iti prezentam o lista cu unele dintre cele mai fascinante dar si periculoase destinatii turistice ale planetei. In schimb, daca nu esti amator de senzatii tari, reorienteaza-te!

1. Valea Mortii(Death Valley), USA. Acest desert uimitor detine recordul pentru cea mai mare temperatura inregistrata vreodata pe Terra - 56,7 grade Celsius! Oricat ai fi de rezistent, soarele arzator si temperatura mare te vor epuiza rapid. Fara apa, poti trai aici doar 14 ore!

2. Desertul Danakil, Eritreea. Temperaturile ajung adesea, aici, la 50 grade Celsius. In plus, exista numerosi vulcani activi si gheizere care scuipa gaze toxice. Desi peisajul seamana mai degraba cu un Iad terestru, acest loc teribil atrage, in continuare, o multime de aventurieri din intreaga lume. Vizitarea acestui desert este permisa doar sub indrumarea unui ghid experimentat.

3. Muntele Washington, Statele Unite ale Americii. Varful acestui munte detine recordul mondial pentru cele mai puternice vanturi de pe suprafata Pamantului. Cea mai mare viteza inregistrata aici a fost de 327 km / h. In plus, temperaturile scazute (de pana la - 40 grade Celsius) si caderile masive de zapada transforma Muntele Washington intr-un loc greu accesibil. Desi e inalt de doar 1 917 metri, acest munte poate deveni cu usurinta un loc al mortii. Senzatiile pe care corpul uman le experimenteaza in varf pot fi comparate cu cele pe care le-ar experimenta pe varful muntelui Everest.

4. Vulcanul Sinabung, Indonezia. Acest vulcan activ e situat pe insula indoneziana Sumatra. Eruptiile sunt foarte frecvente, aici, lasand, adesea, mii de oameni fara adaposturi. Orasele si satele din apropiere au fost complet acoperite de lava si cenusa de mai multe ori: in 2010, 2013, 2014 si 2015. Ultima eruptie a avut loc pe 27 februarie 2016. Un nor mortal de gaz vulcanic, pietre si cenusa la o inaltime de 2.500 de metri. Cam aceasta este imaginea horror din zona, cand vulcanul erupe.

5. Ilha da Queimada Grande (Insula Serpilor), Brazilia. Ascunsa undeva in largul coastelor Braziliei, aceasta insula este recunoscuta ca fiind foarte periculoasa - unul dintre cei mai veninosi serpi din lume, sarpele-lance comun este peste tot! Cercetatorii estimeaza ca aici traiesc aproximativ cinci serpi din aceasta specie pe metrul patrat!

6. Parcul National Madidi, Bolivia. La prima vedere, acest loc arata foarte pitoresc, dar in realitate e foarte periculos. De ce? Pentru ca aici se afla o fauna otravitoare: contactul cu oricare dintre plantele care traiesc in acest parc poate provoca mancarime severa, eruptii cutanate si ameteli. Orice taietura se va infecta rapid cu paraziti tropicali!

7. Valea Mortii, Kamchatka, Rusia. Peninsula Kamceatka din Orientul indepartat Rus are, la randul sau, o Vale a Mortii. Aceasta este situata in apropierea faimoasei Vai a Gheizerelor. Concentratiile mari de gaze toxice din aceasta zona reprezinta o amenintare serioasa pentru orice fiinta: plantele si animalele mor repede, in timp ce oamenii incep rapid sa se simta rau, sa aiba febra si ameteli.

8. Atolul Bikini, Insulele Marshall. Pierduta undeva in ocean, aceasta insula arata ca un paradis. Din pacate, atolul Bikini a fost, ani la rand, casa numeroaselor programe de testare nucleara, ce au transformat locul intr-un pustiu radioactiv. Bastinasii au fost fortati sa-si abandoneze casele! Atolul ramane si in zilele noastre un loc extrem de periculos: nivelul ridicat de radiatii poate cauza cancer.

9. Regatul Elefantului din Chonburi, Thailanda. Aici exista o ferma de crocodili atipica. Proprietarul inchiriaza un mic spatiu semi-inchis, un fel de pluta pe care turistii se pot urca pentru a vedea si a hrani crocodilii. Curiosii folosesc undite suspendate pentru a ademeni pradatoarele. Evident, reptilele sar din apa pentru a prinde carnea si astfel ofera o imagine unica. Din pacate, exista si turisti care sicaneaza animalele: lasa undita la nivelul apei si o ridica inainte ca acestea sa poata captura hrana. O actiune destul de periculoasa, spunem noi!

10. Depresiunea Afar, Etiopia. Vulcanul Erta Ale, regiunea Afar din Etiopia, este unul dintre cei mai periculosi vulcani de pe planeta. Cutremurele sunt constante in regiune, favorizand aparitia unor adevarate prapastii. Acest fenomen e posibil deoarece Erta Ale contine doua lacuri de lava in crater.

11. Lacul Natron, Tanzania. Crusta de sare alcalina de pe suprafata acestui lac este atat de periculoasa incat toate fiintele vii mor daca intra in contact cu ea. Din motive evidente, inotul este strict interzis in acest lac. Mai mult, din cauza mirosului puternic de hidrogen sulfurat provenit de la suprafata lacului, un om nu poate rezista in preajma prea mult.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...
Vacanta este , probabil, pentru cei mai multi unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Relaxare,...