Cum se sarbatoreste Craciunul in Japonia

Cum se sarbatoreste Craciunul in Japonia

Craciunul a devenit sarbatoare in Japonia cu doar cateva decenii in urma, dar de atunci popularitatea i-a crescut sistematic. Motivul aparitiei tarzii a acestei sarbatori? Faptul ca mai putin de 1% din populatie este crestina in aceasta tara. Asadar, felul in care japonezii sarbatoresc Craciunul este destul de diferit fata de alte zone ale lumii. Despre toate acestea in cele ce urmeaza.

Cum se sarbatoreste Craciunul in Japonia:

Concentreaza-te pe Ajunul Craciunului. Ajunul Craciunului este adevarata zi de sarbatoare in Japonia, nu Craciunul in sine, asa ca pune accent pe 24 decembrie. Totusi, vestita expresie Craciun fericit  se foloseste si in Japonia. Meri Kurisumasu, vei spune in limba nipona!

Petrece vacanta alaturi de iubitul tau. in Japonia, Craciunul este vazut ca o sarbatoare romantica, inainte de orice. Este, daca vrei, un fel de Valentine’s Day pe stil nipon. In aceasta zi, barbatii isi scot iubitele la cine romantice, iar cuplurile isi cumpara cadouri. Daca vreti sa simtiti dragostea altfel, organizati o vacanta de cuplu in perioada Craciunului japonez!

Decor fabulos. Lumini cat vezi cu ochii. Familiile japoneze au preluat traditia pomului de Craciun, iar luminile suspendate din afara caselor au devenit, de asemenea, populare.  Afisajele luminoase care anunta Craciunul sunt peste tot! Un spectacol deosebit de lumini care iti vor crea amintiri de neuitat!

Mergi la KFC. S-ar putea sa sune bizar pentru necunoscatori, dar KFC este o parte importanta a Craciunului in Japonia. Pentru a prinde un loc, trebui sa faci rezervare cu luni inainte(din octombrie incep)! Prajiturile preferate in aceasta zi sunt cele cu prune, cu capsuni si cu crema de unt. De asemenea, puiul prajit e la mare cautare!

Ramai de Revelion in Japonia! Anul Nou in Tara Soarelui Rasare seamana destul de bine cu Craciunul din Vest. Familiile se reunesc, iar masa este una speciala.

Citeste si: Cum se sarbatoreste Craciunul in Germania

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi, iti prezentam o reteta de fursecuri care a facut furori printre gospodine in acest sezon de...
Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de...
Azi iti prezentam o reteta ideala pentru mesele de Craciun si de Revelion! Este vorba despre atipica,...