Obiective turistice in Arges. Pe Arges in gios, pe un mal frumos...

Obiective turistice in Arges. Pe Arges in gios, pe un mal frumos...

Daca nu ai vizitat pana acum obiectivele turistice ale judetului Arges, nu stii ce ai pierdut! Odata ce vei patrunde tainele acestei zone minunate, vei ramane cu amintiri de neuitat.

Obiective turistice in Arges:

Transfagarasanul este un drum spectaculos pe care amatorii de adrenalina la volan si nu numai trebuie sa-l incerce. DN7C, asa cum mai este numit Transfagarasanul, leaga Muntenia de Transilvania, strabatand Muntii Fagaras. Drumul de 90 km lungime a fost construit in perioada 1970-1974 de catra armata romana. Cel mai inalt punct al soselei montane se afla la Balea Lac - 2034 metri. Doar Transalpina este mai inalta , cu punct maxim de altitudine la 2145 metri in Pasul Urdele.

transfagarasan

Barajul Vidraru. Superbul lac de acumulare de la Vidraru se intinde pe 893 hectare! A fost construit in 1965,adunand apele raurilor Buda si Capra, pentru prevenirea inundatiilor si pentru producerea energiei electrice. In zilele noastre, pasionatii de sporturi extreme merg pe Vidraru, unde fac bungee jumping. Nu e floare la ureche, avand in vedere ca inaltimea barajului este de 166 metri!

vidraru

Manastirea Curtea de Arges. Cine nu stie legenda mesterului Manole? Probabil este unul dintre motivele petru care Manastirea Curtea de Arges este atat de vizitata. In interiorul catedralei se afla si fantana vestitului mester Manole, constructor al ctitoriei domnitorului Neagoe Basarab.

curtea de arges

Cetatea Poenari este cu adevarat impresionanta. Privelistea pe care o ofera asupra Cheilor Argesului, Barajului Vidraru si Muntilor Fagaras este unica si de neuitat! Pentru a te bucura de imagini senzationale, ai de urcat cele 1480 trepte ale cladirii! Cetatea, construita in secolul al XIV-lea, se afla langa localitatea Arefu, aproape de baraj. Vlad Tepes a avut resedinta intre aceste ziduri, fiindu-i loc de refugiu si fortareata in calea cotropirii turcilor.

cetatea poenari

Muzeul Viticulturii si Pomiculturii- Conacul Golesti. Conacul Golesti se afla in satul Stefanesti si se intinde pe 14 hectare! In prezent, serveste ca Muzeu al Viticulturii si Pomiculturii. Istoria Conacului Golesti cuprinde momente fascinante! Aici a fost creata prima scoala gratuita cu predare in limba romana - Scoala sloboda obsteasca. In interiorul Conacului, Tudor Vladimirescu si-a trait ultimele zile de libertare, in timp ce, regele Carol I, prima noapte in Tara Romaneasca.

conacul golesti

Cascada din Valea Rea este considerata una dintre cele mai frumoase cascade din tara. Pentru a ajunge in zona, ai 2 trasee la dispozitie: 1. traversarea Tarii Fagarasului prin munti spre Portita Vistei; 2. din comuna Nucsoara spre Valea Raului Doamnei, pe un drum forestier de circa 40 kilometri, ce poate fi parcurs cu autoturismul de teren.

cascada din valea rea

Lacul Invartita-Nucsoara este aparte, deoarece e format pe...gips! Nu , nu e o gluma. Lacul s-a format din roca solubila si sulfat de calciu, fiind unic in tara noastra! Invartita are o suprafata de 2,2 hectare, iar apele sale sunt folosite in scopuri balneare.

lacul invartita

Manastirea Corbii de Piatra a fost ridicata in secolul al XIV-lea, fiind cea mai veche manastire rupestra din Romania! Constructia a fost sapata in stanca dura, cu dalta si ciocanul, in satul Jgheaburi.

manastirea corbii de piatra

Muntii Iezer-Papusa. Peisajele de aici nu te pot lasa indiferent/a!De pe platoul montan, poti zari Muntii Piatra Craiului, Muntii Fagaras si Muntii Bucegi. Muntii Iezer-Papusa sunt inconjurati de apele Dambovitei si ale Doamnei. Cel mai inalt punct este Varful Rosu – 2 469 metri.

muntii iezer papusa

Planetarium se afla in Pitesti pe strada Armand Calinescu, 44. Vorbim despre primul planetarium digital din tara si cel de-al treilea din lume.

planetarium

Citeste si: Obiective turistice in Alba. Itinerar prin locuri stramosesti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....