Obiective turistice in Braila. Itinerar pe Insula Mica a Brailei

Obiective turistice in Braila. Itinerar pe Insula Mica a Brailei

Braila este un judet aflat in Muntenia, desi influetele de grai te pot face sa crezi ca se afla in Moldova. Urba situata in zona inundabila a Dunarii, este un centru turistic si balneoterapeutic recunoscut. Pentru a intelege frumusetea zonei, credem ca e suficient sa va spunem ca aici se afla 3 tipuri de flora , specifice stepei, padurii si de mlastina.

Obiective turistice in Braila:

Faleza Dunarii are, pe langa frumusetea specifica unei astfel de zone, piese de arta monumentala, precum grupul statuar Pescarii (1967) de Doru Popovici, din piatra buceardata.

Muzeul Brailei a fost inaugurat in 1881, prin decretul regelui Carol I. Intre 1955 – 1958 a functionat in fostul Han Ceaparu, apoi a fost reorganizat, incepand cu 1959, in actualul sediu. Cladirea este monument arhitectonic. A fost serios afectata la cutremurul din 1990. Din fericire, Muzeul a fost reabilitat. Gasesti cladirea pe strada Piata Traian, 3.

Statiunea Lacu Sarat se afla in zona de campie din nord-estul Baraganului, la doar 5 kilometri de oras. Aici se pot trata cele mai multe boli reumatice, datorita apei sulfatate si a namolului sapropelic.

Biserica Greaca Buna Vestire a fost ridicata in 1863, cu permisiunea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Lacasul este foarte vizitat, deoarece aici se afla un izvor natural cu proprietati vindecatoare de ziua Izvorului Tamaduirii. Izvorul se afla la15 metri adancime. Apa sa vindeca doar de Izvorul Tamaduirii, cand agheasma tasneste si suprafata apei fantanii ajunge la doi metri. Gasesti biserica pe Calea Calarasilor, 3, in Braila.

Gradina Mare se afla de-a lungul malui inalt al Dunarii, in zona dinspre Vadul Schelei. In secolul al XIX-lea era cunoscuta ca Gradina Imparateasca. In acest loc minunat, nu ai cum sa te plictisesti. Pe 6 hectare, ai privelisti superbe catre Dunare, balta si Muntii Macinului.

Parcul Monument. Monumentul din parcul cu acelasi nume a fost ridicat in 1834. Amplasat in locul unde o ghiulea turceasca a cazut in apropierea tarului rus Nicolae I, pe cand acesta inspecta fortificatiile, monumentul are o simbolistica evidenta: eliberarea fostei raia Braila.

Casa Memoriala Panait Istrati dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, ca locuinta a gradinarului si se afla in Lista Nationala a Monumentelor, Ansamblurilor si Siturilor Istorice, la cap. C. Cladiri Memoriale. O gasesti in Gradina Publica.

Esplanada Dunarii are in componenta un ansamblu de fantani arteziene. Cea mai mare dintre acestea, Fantana Cinetica, de forma unor palme, este una dintre cele mai frumoase din tara noastra. Vorbim despre unul dintre primele monumente arhitectonice cu sistem de rotire. Localizata in centrul civic al Brailei, fantana a fost creata de sculptorul Constantin Lucaci, la Uzina Progresul, din otel inoxidabil, intre 1987 si 1988.

Citeste si: Obiective turistice in Bacau. Din orasul lui Bacovia, catre Salina si Muntele Nemira

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....