Obiective turistice in Constanta. La mare, la soare si nu numai

Obiective turistice in Constanta. La mare, la soare si nu numai

Poposim , astazi, in judetul de la malul Marii Negre, Constanta. Litoral, soare, plaja, relaxare si nu numai. In aceasta zona din sud-estul Romaniei, gasim si alte obiective turistice de o frumusete aparte.

Obiective turistice in Constanta:

Litoralul. Nu puteam incepe decat cu principalul punct de atractie al judetului: Litoralul Marii Negre. Indiferent ce statiune alegi, bronzul, racoarea marii si distractia te vor bucura in zilele toride de vara. Daca esti curajos, viziteaza tarmul Marii Negre si iarna. Vei avea de infruntat un frig teribil, insa  va merita: imaginile oferite de marea singuratica se vor transforma in amintiri de neuitat.

Mangalia. Callatis, Pangalla, azi Mangalia este un oras multicultural, in care urmasii colonistilor genovezi, tatari, germani, romani, daci si macedoneni se inteleg de minune. In timp, orasul s-a dezvoltat, devenind portul modern de astazi. Nu ezita sa vizitezi acest oras incarcat de istorie!

Murfatlar. Podgoriile din Dobrogea sunt renumite. In Murflatar exista 3000 hectare de vie. Cu ajutorul unui ghid , vei vizita locurile si vei afla istoria zonei.

Techirghiol este o statiune balneoclimaterica celebra. Aici, namolul fermecat sau aurul negru, cum mai este numit, trateaza afectiunile de piele sau reumatismul.

Farul Genovez reprezinta cea mai veche cladire din Constanta. Constructia aflata in apropie de Faleza Cazino a fost ridicata in perioada 1858-1860.

Rezervatia Dunele Marine de la Agigea este unica in tara noastra. Aria preotejata a fost infiintata in 1928. Vei gasi in zona 346 specii de plante vasculare si 8 specii de muschi marini. S-ar putea sa te intalnesti, daca ai ceva sansa, cu faimoasa brasca testoasa dobrogeana.

Monumentul Tropaeum Traiani. Istoria daco-romana din Adamclisi poate fi traita si prin acest monument. Construit in 105-106, monumentul reprezinta victoria Imparataului Traian din Dacia.

Insula Ovidiu este incarcata de istorie , dar si de peisaje superbe. Gasesti aici o mica gradina zoologica, un restaurant , o terasa si spatii de joaca. Vei ajunge pe insula de 26 000 metri patrati cu vaporasul.

Cetatea Histria este cea mai veche asezare din Romania! Elenii au construit-o in anul 650 inainte de Hristos! Un loc incarcat de istorie pe care trebuie sa il vizitezi!

Citeste si: Obiective turistice in Calarasi. Splendoare pe malurile Dunarii

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....