Obiective turistice in Neamt. Calatorie prin Moldova pitoreasca

Obiective turistice in Neamt. Calatorie prin Moldova pitoreasca

Mergem, astazi, in Moldova, mai exact in judetul Neamt, acolo unde, cu siguranta, orice turist va fi fermecat. Locuri incarcate de istorie si frumusete naturala din belsug. Asa am sintetiza in cateva cuvinte periplul nostru prin judetul Neamt.

Obiective turistice in Neamt:

Masivul Ceahlau este considerat altarul Zeului Zalmoxis, un loc cu o incarcatura spirituala speciala. Pentru a ajunge pe platou, ai la alegere 7 trasee montane. Cel mai inalt varf al Masivului Ceahlau este Varful Ocalasu Mare(circa 1907 metri).

Lacul Izvorul Muntelui se intinde pe 40 km, oferind nsite peisaje de neuitat. Nici pescarii nu se vor plictisi aici, deoarece pot prinde pastrav, mreana, clean si platica.

Casa lui Ion Creanga. In Humulesti, pe strada Ion Creanga, nr 8, vei gasi casa in care marele povestitor a crescut.

Zimbraria Dragos Voda din Parcul Natural Vanatori Neamt este dintre putinele locuri din tara noastra in care mai poti vedea zimbrul, animalul care traieste de sute de ani pe pamant romanesc, dar care este, din pacate, in pericol de disparitie...

Cheile Bicazului nu sunt de ratat, daca ai la dispozitie mai multe zie de vacanta! Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas este un loc superb cu o importanta istorica, datorita drumului transcarpatic ce leaga Moldova de Transilvania. Amatori de munte au la dispozitie in zona 18 trasee montane, dar si alte atractii precum Lacul Rosu, Cheila Sugaului, Pestera Neagra sau Varful Hasmasu Mare.

Piatra Diavolului/Teiului este o bizarerie pe care o vei gasi in regiunea Coada Lacului, in comuna Poiana Teiului. Stanca are o forma ciudata, iar localnicii spun ca nopatea se misca. Se mai zice ca, la inceputurile lumii, Diavolul a facut pact cu Dumnezeu cum ca ii va lua locul cand va rupe o stanca de pe Ceahlau. S-a intamplat asta, insa Diavolul s-a speriat si a scapat pietroiul in apele Bistritei. Inca de atunci, Satana incearca sa ia stanca de acolo.

Cetatea Neamt este construita pe stanca Timus pe Culmii Plesului. Domnitorii Moldovei puteau vedea tot ce misca pe Valea Moldovei de aici, de la 480 metri altitudine. Cetatea a fost ridicata de Petru I, in secolul al XIV-lea, fortificata de Stefan cel Mare si distrusa de Mihai Racovita.

Citeste si: Obiective turistice in Mures. Calatorie multietnica

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mergem astazi in estul tarii, mai exact in judetul Vaslui, parte a regiunii istorice Moldova. Vasluiul este...
Periplul nostru prin minunata Romanie continua. Azi, ajungem langa Marea Neagra, la granita cu Ucraina, mai exact...
Judetul Timis face parte din Regiunea Istorica Banat, fiind un teritoriu de granita cu Ungaria si Serbia....