Traditii legate de toaleta. 8 tari cu reguli diferite

Traditii legate de toaleta. 8 tari cu reguli diferite

Traditiile legate de toaleta sunt cam aceleasi pe intreg Mapamondul. Exista, insa, tari cu reguli speciale in privinta utilizarii baii. Daca ajungi spre exemplu in Coreea(Sud sau Nord), s-ar putea sa fii socat/a de modalitatea de spalare pe maini. Despre toate aceste obiceiuri iesite din comun, in materialul urmator.

Traditii diferite legate de toaleta:

In Coreea, indiferent ca vorbim despre cea de Sud sau ce Nord, exista un dispozitiv ciudat pentru sapun in toaletele publice. Dispozitivul pentru sapun e diferit. O bara este prinsa in perete, iar pe ea se aplica un sapun...solid. Astfel, trebuie sa umezesti mainile apoi sa le freci de bara de sapun pentru a te spala.

Toaletele publice din Japonia au butoane de urgenta. Unele toalete publice din Japonia au o caracteristica foarte utila - un buton de urgenta atasat dispozitivului pentru sapun. Practic, pe langa butonul care permite eliminarea sapunului lichid, exista si acest buton de urgenta. De aceea, de multe ori, turistii confunda butoanele intre ele. Dispozitivul a fost creat pentru a veni in ajutorul persoanelor varstnice sau a celor care se afla in dificultate.

In toaletele publice din Japonia exista un sistem numit Sound Princess. Multe japoneze s-au plans ca simt jena, deoarece ar putea fi auzite in toaletele publice. Ca atare, cativa inginerii niponi au proiectat Sound Princess , un sistem audio care imita sunetul apei curgatoare cat timp toaleta este ocupata. Astfel, nimeni nu e obligat sa deschida robinetul pentru a acoperi eventuale sunete jenante!

In multe locuri din China inca exista toalete turcesti. Multe bai din China au toalete turcesti, adica acele toalete construite direct la sol. Exista, evident si alternative clasice. De altfel, wc-urile turcesti exista in multe locuri publice si in Romania. Mai ales in anumite localuri.

Toaletele din Cambodgia au alt sistem de curatare a WC-ului. In locul butonului care prin apasare declanseaza jetul de apa in toaleta, cambodgienii dispun de un furtun cu jet, care face acelasi lucru. De asemenea, dispozitivul ajuta si la igiena persoanala…

In SUA, Canada, Japonia si Thailanda exista toalete publice pentru toate sexele. Aceste toalete publice sunt create pentru o gama larga de persoane cu sau fara nevoi speciale, inclusiv persoanele cu dizabilitati, persoanele in varsta si persoanele transgender. Este, de asemenea, foarte util pentru parintii cu copii mici.

Oamenii din Antarctica folosesc toalete mobile. In aceasta zona rece a lumii exista corturi speciale cu toalete speciale. Toaletele poo , asemanatoare celor ecologice de la noi, dar de dimensiuni mult mai mic, sunt portabile si au dispozitive de strangere a excrementelor. Aceste toalete mlobile create in Japonia au la dispozitie saci de plastic pe interior. Dupa ce iti faci nevoile, dureaza 2 minute pentru a finaliza procesul de etansare. Apoi, arunci sacul la gunoi.

In Indonezia doar o mana este folosita penntru toaleta. In aceasta tara asiatica, indiferent care ti-e mana de baza, la toaleta vei folosi doar mana stanga...Asadar, nu oferi unui indonezian lucruri cu mana stanga. S-ar putea sa se simta jignit. Simplu: stanga la WC; dreapta la mancare!

Citeste si: Folosesti telefonul cand stai pe toaleta? Iata de ce NU trebuie s-o mai faci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Corpul uman este alcatuit in proportie de 60% din apa. Astfel, e normal ca timpul petrecut in...
Cauti o modalitate rapida si usoara de a infrumuseta baia sau bucataria? In acest caz, aplicarea panourilor...
Produsele destinate ingrijirii nu se tin, neaparat, in baie. Unele se pot degrada din caza umiditatii si...