Vacanta. 10 creaturi infricosatoare care traiesc in Australia

Vacanta. 10 creaturi infricosatoare care traiesc in Australia

E vremea vacantei, a relaxarii. Poate ai hotarat sa mergi pe litoralul romanesc, pe cel bulgaresc sau pe cel grecesc. Sau poate ai strans bani pentru o vacanta exotica, departe de Romania. Cine stie? Poate ai ajuns in...Australia, un continent fascinant, unde natura cu peisajele sale ofera experiente unice.

Australia, un continent de basm pe care nu foarte multi romani au sansa sa il viziteze. Daca se iveste ocazia, insa, trebuie sa stii cateva lucruri iesite din comun despre acest taram aparte. Spre exemplu, Australia detine recordul speciilor recunoscute pentru veninul lor fatal. In general, diversitatea animala transforma acest continent intr-unul fara egal. Exista o multime de specii care traiesc aici: de la canguri draguti la animale cu adevarat infricosatoare pe care cei mai multi nu doresc sa le intalneasca... Unele dintre aceste fiinte ar putea fi oricand selectate ca personaje principale in filme horror. Iata cateva exemple:

1. Grimpoteuthis. Aceasta caracatita are, in medie, aproximativ 8 centimetri lungime. Exista si exceptii: cea mai mare are, oficial, 70 centimetri lungime.

2. Ofiurida. Aceasta stea fragila nu este periculoasa pentru oameni, dar in unele situatii arata ca un crab din filmele de groaza. Unele stele au tentacule mari si arata mai...neprietenos.

3. Pycnogonida(paianjen de mare). Cei care au fobie la paianjeni nu se pot relaxa in apa sau pe uscat. Exista mai mult de 1000 de specii de paianjeni de mare care traiesc atat in apropierea tarmului, cat si in apele adanci.

4. Pestele fara fata. Acest peste infricosator nu are fata, ci doar gura si nari. Traieste atat de adanc in mare incat nu are nevoie de vedere. Ultima data cand a fost prins acest peste se intampla in... 1873.

5. Antozoar. Nu arata atat infricosator, dar poate fi periculos. Antozoar poate rani un scafandru neatent.

6. Bathysaurus ferox. Dintii ascutiti si ochii intunecati ai acestui peste pot speria pe oricine. Stai linistit! Sunt sanse 0 sa il intalnesti, chiar daca faci scufundari in apropierea tarmului australian. Acest exemplar nu traieste la mai putin de 914 metri adancim. Se simte bine chiar si la 2438 metri...

7. Pestele fara corp. E renumit pentru aspectul sau amuzant, insa nu traieste decat in Australia. Din pacate, vorbim despre o specie pe cale de disparitie.

8. Pestele-trepied(Bathypterois grallator). Ciudatelul este numit astfel datorita faptului ca sta pe fundul oceanului pe varfurile a trei radii prelungite ce apartin unor inotatoare diferite si care ii dau aspectul unor catalige sau picioare de trepied. Traieste la adancimi cuprinse intre 750-4000 metri.

9. Izopodele (Isopoda) este un ordin de crustacee mici de 0,5–20 mm, care au un segment toracic unit cu capul si sapte segmente toracice libere, fiecare cu cate o pereche de picioare identic conformate; sunt adaptate la mediul marin, libere sau parazite la pesti si crustacei. Exista mai mult de 10,5 mii de specii atat in apa cat si pe pamant.

10. Pestele-vipera (Chauliodus sloani). traieste in apele subtropicale, tropicale si temperate ale oceanelor, la adancimi cuprinse intre 500 si 3000 m. Este un peste de apa sarata, cunoscut si sub denumirea de vipera de mare, care poate ajunge la lungimea de 35 cm si greutatea de aproximativ 30 g.

Citeste si: Animale dragute, dar periculoase! Fereste-te de ele

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...
Vacanta este , probabil, pentru cei mai multi unul dintre cele mai asteptate momente ale anului. Relaxare,...