Acid folic, sarcina

Lista articolelor despre acid folic si sarcina pe AflaCum.ro

Articole despre acid folic si sarcina

Citeste cele mai noi articole despre acid folic si sarcina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre acid folic si sarcina, pe AflaCum.ro!

O sarcina dureaza aproximativ 40 de saptamani si este impartita in 3 trimestre.

Primul trimestru reprezinta primele 12 saptamani de sarcina, perioada in care organismul se obisnuieste cu noua viata ce prinde contur inauntrul sau. Asadar este necesar sa va luati anumite precautii pentru a-i oferi fatului un inceput de viata sanatos, mergand in mod regulat la control medical, luand vitamine prenatale, avand o alimentatie sanatoasa si facand multa miscare.

Iata cum puteti trece cu bine peste primul trimestru de sarcina:

Sanatatea este foarte importanta pe toata durata sarcinii, atat pentru mama, cat, mai ales, pentru fat.

Iata, asadar, cum va puteti mentine sanatatea, daca asteptati un copil:

- Atentie la cantitatea de mancare consumata. Fatul isi ia toti nutrientii necesari, din ceea ce mananca mama. Multe femei au in timpul sarcinii pofte pentru anumite mancaruri, lucru absolut normal, atata timp cat nu consuma un anumit tip de mancare in exces. Este important ca mamele sa consume mancaruri variate, in cantitati sanatoase, pentru ca fatul sa fie expus unor nutrienti, ce ajuta la dezvoltare. Insa, daca mancati prea mult, exista riscul sa vi se faca rau atat voua, cat si fatului. Evitati, asadar, sa va indopati si mancati doar atunci cand va este foame.

Sarcina nu este doar una dintre perioadele minunate ale vietii, ci si un subiect pentru numeroase povesti din partea femeilor in varsta. Aceste mituri difera de la tara la tara, insa exista cateva comune. Probabil ca orice graviduta a auzit o poveste care spune ca sexul viitorului ei copil poate fi aflat pe baza preferintelor ei alimentare, de exemplu. In realitate, majoritatea acestor presupuneri sunt doar mituri in care multi oameni inca mai cred.

Sarcina. 7 mituri in care nu ar trebui sa crezi:

1. Poti prezice sexul bebelusului din felul in care creste parul. Unii oameni cred ca sexul unui copil influenteaza cantitatea si ritmul de crestere a parului in caul viitoarei mame. Nu exista pic de in aceasta teorie, deoarece fatul nu produce suficienti hormoni pentru a influenta in vreun fel cresterea parului mamei. In realitate, sarcina cauzeaza intr-adevar multe schimbari hormonale in organism si, uneori, acest lucru provoaca caderea parului la viitoarele mame. Insa acest fenomen poate avea loc indiferent de sexul copilului.

O femeie poate suferi diverse modificari fizice, emotionale si psihologice in timpul sarcinii. Aceste schimbari se pot intampla brusc si in moduri neasteptate. Azi vom scrie despre 8 semne neobisnuite de sarcina; semne care pot fi trecute usor cu vederea.

Semne mai putin cunoscute ale unei sarcini:

1. Modificari ale pielii. Modificarile cutanate sunt destul de frecvente in timpul sarcinii. Vorbim despre excrescente carnoase ale pielii care se pot dezvolta oriunde pe corp in timpul sarcinii din cauza modificarilor nivelului hormonal sau a cresterii in greutate . Aceste excrescente dispar adesea dupa nastere. De asemenea, pe timpul sarcinii se poate instala xeroza cutanata, adica uscaciunea pielii.

Esti insarcinata si ai vrea sa faci sex, dar ai temeri? Nu ai de ce! Credinta populara conform careia sexul pe timpul sarcinii poate dauna fatului este falsa! Chiar daca organismul tau s-a schimbat odata cu sarcina, inca te poti bucura de sex. Indiferent daca te afli la primul copil sau la al patrulea, exista diverse modalitati de a practica actul sexual fara repercusiuni.

Femei. Cum sa faci sex pe timpul sarcinii. Confortul:

1. Foloseste lubrifiant. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot face mai usoara sau mai dificila lubrifierea naturala. Pentru a evita orice disconfort vaginal in timpul actului sexual, foloseste lubrifiant. Poti comanda un astfel de produs online sau il poti cumpara din farmacii. Evita lubrifianti cu coloranti sau parfumati. Acestia pot fi iritanti.

Cresterea unui copil este minunata dar si costisitoare, asa ca trebuie sa iti pregatesti un buget serios pentru un asemenea eveniment. Vestea buna e ca se pot face economii pe timpul sarcinii. Unele lucruri considerate absolut necesare in aceasta perioada pot fi, de fapt, inlocuite cu elemente mai ieftine si la fel de eficiente.

Cum sa economisesti bani pe timpul sarcinii:

1. Foloseste o perna obisnuita in locul uneia speciale. Pe masura ce burtica creste, este posibil sa ai unele simptome neplacute, cum ar fi dureri de solduri sau de spate. Suplimentul de perne iti va oferi sprijinul atat de necesar si poate atenua aceste senzatii dureroase. Evident ca perna de gravida poate reprezenta solutia perfecta, dar, la fel ca majoritatea produselor de maternitate, aceste perne sunt destul de scumpe. Plasarea unei perne obisnuite intre picioare ar putea fi la fel de eficienta si te poate ajuta sa reduci senzatia de umflarea si durerea de la nivelul picioarelor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Inducerea travaliului este un proces de stimulare care se pune in aplicare doar dupa o decizie a...
Superfetatia se produce atunci cand doua ovule eliberate la doua cicluri menstruale diferite sunt fecundate de doi...
Sarcina reprezinta, fara indoiala, o perioada minunata, dar si inspaimantatoare pentru multe femei; mai ales pentru cele...
Sarcina produce dezechilibru in corpul unei femei - de la dureri corporale si stres fizic pana la...
Momentul cand afli ca ai ramas insarcinata este unic si poate crea emotii diverse. Vei fi in...
Uterul se extinde de aproape 500 ori in 9 luni cat dureaza sarcina! Apoi, revine usor-usor la...