Alarma, desteptare

Lista articolelor despre alarma si desteptare pe AflaCum.ro

Articole despre alarma si desteptare

Citeste cele mai noi articole despre alarma si desteptare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre alarma si desteptare, pe AflaCum.ro!

Somnul este esential pentru mentinerea sanatatii. Din pacate, multi dintre romani nu reusesc sa se odihneasca bine peste noapte si asta mai ales din cauza stresului cotidian, care, in timp, poate provoca oboseala cronica si, implicit, afectiuni mai grave. 

Daca te culci tarziu, iar dimineata te trezesti devreme, e firesc sa nu te simti chiar in forma. Pentru a nu mai trece prin acelasi calvar in fiecare dimineata, incearca, inainte de toate, sa iti asiguri somnul de noapte cu cele 7-8 ore de care orice om are nevoie. Culca-te putin mai devreme. Pentru asta, incearca sa ai activitati relaxante inainte de somn. Lectura e ideala in aceasta situatie. Creierul tau obosit te va invita la somn dupa 40-50 pagini. Odata ce vei regla ora de somn si trezitul va fi mai usor. In plus, poti folosi cateva trucuri pentru a-ti face dimineata mai frumoasa. Iata care sunt acestea:

1. Lumina naturala. Lasa draperiile / jaluzelele deschise. Creierul tau este setat sa reactioneze la lumina naturala. Aceasta incetineste secretia de melatonina si iti ofera nivelul de adrenalina care te ajuta sa te trezesti mai usor. Cu ajutorul zorilor, vei fi cu ochii pe jumatate deschisi cand iti suna alarma. Nu va functiona chiar din prima, deoarece organismul are nevoie de putin timp pentru a-si regla ceasul biologic. In cateva zile, insa, te vei obisnui, iar trezitul nu va mai fi un chin.

Dimineata e o perioada foarte importanta pentru tine, deoarece, in functie de starea psihica pe care ti-o  induci din momentul trezirii, poti avea o zi foarte buna sau una de cosmar.

Pe langa stretching si / sau muzica voioasa prin intermediul carora poti sa incepi ziua, poti incerca si cateva exercitii pentru detoxifiere, care iti vor oferi energia de care ai nevoie pentru a face fata unei zile aglomerate.

1. Maseaza gingiile si interiorul obrajilor. Multe bacterii se afla atat la nivelul gingiilor, cat si pe mucoasa obrajilor sau cerul gurii. Asa ca ar fi bine sa le elimini. Cum? Pune sare nerafinata si neiodata, maruntita fin pe degete si apoi maseaza zonele respective. La final, clateste gura cu apa.

Somnul este esential pentru mentinerea sanatatii. Din pacate, multi dintre romani nu reusesc sa se odihneasca bine peste noapte si asta mai ales din cauza stresului cotidian, care, in timp, poate provoca oboseala cronica si, implicit, afectiuni mai grave. 

Daca somnul nu este odihnitor, trezirea va fi una dificila, evident. Astazi, iti prezentam cateva sfaturi ce te vor ajuta sa faci din desteptare un moment mai usor, mai confortabil.

1. Trezirea lenta

Modul implicit al unui telefon cu sistem Android iti permite setarea unor sunete standard pentru alarma de dimineata.

Acest articol te invata cum sa personalizezi aceste sunete prestabilite, sa le schimbi cu melodia ta preferata.

Apasa pictograma Apps de pe telefonul tau.

In conformitate cu Ierarhia nevoilor a lui Maslow, siguranta este una dintre necesitatile vietii.

Teoria este foarte corecta. De fapt, genele noastre si comportamentele noastre primare sunt o dovada a acestei nevoi. Sentimentul de a fi nesiguri in fiecare locatie in care stam, apare in gandurile noastre in fiecare zi, dar am invatat sa-l ignoram de-a lungul anilor.

Am invatat sa ne relaxam si sa uitam ca exista inca pericole peste tot, inclusiv in interiorul casei noastre.