Anghemaht, sos alb

Lista articolelor despre anghemaht si sos alb pe AflaCum.ro

Articole despre anghemaht si sos alb

Citeste cele mai noi articole despre anghemaht si sos alb publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre anghemaht si sos alb, pe AflaCum.ro!

Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb.

Aceasta reteta poate fi preparata in preajma sarbatorilor pascale in caz ca preferati carnea de miel sau de ied. In restul anului, anghemahtul poate fi preparat si cu carne de vita sau de pasare, dupa preferinte.

Ingrediente:

Conopida gratinata se prepara la cuptor cu sos alb.

Ingrediente:

- o conopida mare sau 2 mijlocii,
- 1/2 lingura de faina,
- 2 linguri de unt,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de branza rasa,
- o lingurita de pesmet,
- sare.

Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii sau cu sos alb.

Iata o reteta clasica de dovlecei cu sos alb:

Ingrediente:

- 6 dovlecei mijlocii,
- 2 litri apa,
- sare,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca de lapte,
- 2 linguri de branza rasa.

Stevia se prepara la cuptor asemeni spanacului.

Ingrediente:

- 1,5 kg stevie,
- 3 linguri de branza rasa,
- 50 grame unt proaspat,
- 1/2 lingura de faina,
- sare,
- 6 felii de franzela,
- 2 linguri de unt topit,
- o lingura de pesmet.

Crochetele de cascaval sunt un aperitiv la fel de gustos ca si buletele de cascaval.

Ingrediente:

- 250 grame cascaval,
- 1/2 lingura de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca zeama de carne sau de lapte.

Pentru prajit:

- o lingura de faina,
- un ou,
- o lingura de pesmet,
- 2 linguri de untura.

Mod de preparare:

Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram ciulamaua cu rinichi de vita.

Ingrediente:

- un rinichi de vaca sau 2 rinichi de vitel,
- 2 linguri unt,
- o lingura faina,
- 2 cesti zeama de carne,
- sare, piper.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti...
Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste,...
Anghemahtul este o reteta germana si se prepara de regula din supa de carne cu rantas din...
Carnea de pui fiarta impreuna cu zarzavat de supa si asezonata cu sos alb constituie o mancare...
Puiul preparat cu sos alb si smantana este asemanator la gust cu ciulamaua, doar ca are o...
Sosul de ciuperci este un sos alb care se preteaza la budinca de creier. Acesta se obtine...