Anghinare

Lista articolelor despre anghinare pe AflaCum.ro

Articole despre anghinare

Citeste cele mai noi articole despre anghinare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre anghinare, pe AflaCum.ro!

Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede si este ideala in sezonul de primavara.

Ingrediente:

- 2, 3 kilograme piept de pui fara oase si piele(taiat cubulete);

Anghinarele si frunzele de maslin sustin buna functionare a ficatului si vezicii biliare. De asemenea, are un rol important in scaderea colesterolului.

Ingrediente/capsula: - frunze de anghinare (Cynarae folium) 300 mg; - extract de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat in min. 2,5 cinarina 60 mg; - frunze de maslin 40 mg.

Anghinarea regenereaza celulele hepatice, intareste functia antitoxica a ficatului, este antiinflamatorie, hipercolesterolemianta, coleretic-colagoga, creste apetitul, ajuta eliminarea sarurilor si pigmentilor biliari, normalizand culoarea pielii, urinei, fecalelor in caz de icter.

Fares va propune un ceai pentru colesterol dupa o reteta monahala culeasa de la Manastirea Sub Piatra.

Ceaiul pentru colesterol ajuta la mentinerea nivelului normal al colesterolului, sustine metabolismul colesterolului si lipidelor.

Ingrediente ceai colesterol: frunze de anghinare (Cynarae folium), ventrilica (Veronicae herba), coada calului (Equiseti herba)

Ceaiul din frunze de anghinare contribuie la mentinerea sanatatii ficatului, sustine un nivel normal al lipidelor, ajuta eliminarea pe cale renala.

Inca din antichitate, grecii si romanii atribuiau acestei plante o mare valoare, importanta terapeutica a anghinarei aparand si in scrierile lui Dioscoride.

In medicina populara romaneasca, infuzia de anghinare se foloseste in principal pentru mentinerea bunei functionari a ficatului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.