Artere, stil viata

Lista articolelor despre artere si stil viata pe AflaCum.ro

Articole despre artere si stil viata

Citeste cele mai noi articole despre artere si stil viata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre artere si stil viata, pe AflaCum.ro!

Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi din corp.

Cea mai mare artera este aorta, ce prezinta o retea de artere mai mici, numite arteriole si capilare, ce se extind in tot corpul. Arterele sanatoase au peretii interiori fini si sangele poate curge usor prin ele.

Uneori, insa, pe peretii arterelor se pot acumula diferite substante, cum ar fi grasime, colesterol, calciu sau resturi celulare, infundand arterele si ingreunand circulatia sanguina. Arterele infundate pot provoca o serie de boli, precum infarctul miocardic sau accidentul cardiovascular. Asadar este foarte important sa evitati blocajele de la nivelul arterelor, adoptand un stil de viata sanatos si consumand alimente sanatoase.

Japonia este pe primul loc in lume la speranta de viata! Daca durata medie de viata in Elvetia este de aproximativ 83,4 ani, in Tara Soarelui Rasare aceasta atinge 84,3 ani! Totusi, pentru japonezi, stilul de viata sanatos este pe primul plan! Altfel spus, traieste sanatos si vei fi fericit/a si longeviv/a!

Stilul de viata nipon este aparte in sensul bun al cuvantului. Iata cateva secrete japoneze pentru mentinerea unui corp tanar si sanatos:

1. Mai putin, mai sanatos. Japonezii prefera portiile mai mici de mancare. Ei cred ca astfel mananaca mai putin si mai lent. Asadar, in locul portiei tale normale din farfuria preferata, ar fi bine sa folosesti o farfurie mai mica! Asa vei reusi sa nu consumi alimente in exces!

Pulsul reprezinta acea miscare fiziologica ritmica de dilatare si de contractare a peretilor arterelor, determinata de cresterea volumului de sange pompat de inima. Atunci cand simtim ca inima o ia razna, pulsul creste, fenomen care se cheama tahicardie, adica o accelerare fiziologica/patologica a batailor inimii.

Care este pulsul normal? O inima sanatoasa bate de 60-100 de ori pe minut.

Cand se instaleaza tahicardia? Atunci cand pulsul depaseste 100, inseamna ca inima bate prea repede, ceea ce stiintific se cheama tahicardie. Nu te gandi imediat la ce-i mai rau! In caz de infarct, tahicardia e insotita de greata, lipsa de aer, traspiratii reci, oboseala sau durere in piept.

O mare parte din populatie se confrunta cu problema kilogramelor in plus si multi oameni incearca diferite diete pentru a slabi.

Iata cum puteti face acest lucru in mod sanatos:

1. Analizati-va alimentatia si stilul de viata  
• Tineti un jurnal al meselor zilnice, pentru a stii ce schimbari trebuie sa faceti. Notati tot ce mancati si beti, precum si orele la care luati masa.
• Masurati-va portiile si gustarile, pentru a putea stabili cat trebuie sa le reduceti, obtinand un aport caloric zilnic adecvat.
• Tineti evidenta zilnica a numarului de calorii pe care le consumati, pentru a stabili cat trebuie sa reduceti, in vederea scaderii in greutate.  
• Tineti o evidenta a poftelor si a emotiilor care le provoaca, pentru a va putea schimba comportamentul legat de alimentatie.
• Alegeti o dieta echilibrata si sanatoasa, pentru a scadea in greutate.
• Optional, puteti apela la un nutritionist, care sa va faca un plan de slabire.

Scaderile mari in greutate sunt posibile doar in cazul persoanelor extrem de supraponderale si greutatea optima atinsa in urma unei cure de slabire poate fi pastrata, numai prin adoptarea unui stil de viata sanatos si a unei alimentatii echilibrate, pe termen lung.

Iata cum puteti slabi 5 kilograme intr-o saptamana, in mod natural:

In primul rand trebuie sa calculati cate calorii trebuie sa ardeti in fiecare zi. Un kilogram inseamna 3500 de calorii, 3,500 x 5 kg = 17,500 de calorii de ars intr-o saptamana, 17,500 / 7 = 2,500 de ars pe zi. Luand in calcul o fluctuatie de greutate de 1 kg pe zi, 2500- 1000 calorii pe zi = 1500 calorii pe zi de ars.

Intr-o lume dominata de tehnologie, in care petrecem din ce in ce mai mult timp acasa, in fata televizorului si a calculatorului, atat adultii, cat si copiii sunt in general destul de sedentari.

Iata cum va puteti ajuta copilul sa duca un stil de viata activ:

Oferiti-i un exemplu demn de urmat. Incercati sa fiti cat mai activi si sa va implicati copilul in activitati nu neaparat foarte solicitante, cum ar fi o plimbare sau un proiect de lucru manual care sa va ajute sa scapati de sedentarism.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa