Bulion, ciorba burechite

Lista articolelor despre bulion si ciorba burechite pe AflaCum.ro

Articole despre bulion si ciorba burechite

Citeste cele mai noi articole despre bulion si ciorba burechite publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bulion si ciorba burechite, pe AflaCum.ro!

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Acestea se pot umple cu tocatura de legume – morcovi, radacinoase albe, ceapa – prajite in ulei si acoperite cu sos de rosii sau bulion.

Pentru legumele umplute, mai intai se prepara tocatura de radacinoase si sosul de rosii in bulion.

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.

Ingrediente:

- 4 kg rosii
- sare.

O reteta simpla cu legume este mancarea de gulii cu bulion de rosii.

Ingrediente:

- 6 gulii mijlocii,
- o lingura de unt sau untura,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingura de bulion,
- 2 lingurite de zahar,
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza...
Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se...