Bulion, radacinoase

Lista articolelor despre bulion si radacinoase pe AflaCum.ro

Articole despre bulion si radacinoase

Citeste cele mai noi articole despre bulion si radacinoase publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bulion si radacinoase, pe AflaCum.ro!

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Acestea se pot umple cu tocatura de legume – morcovi, radacinoase albe, ceapa – prajite in ulei si acoperite cu sos de rosii sau bulion.

Pentru legumele umplute, mai intai se prepara tocatura de radacinoase si sosul de rosii in bulion.

Astazi, iti prezentam o reteta care se prepara din batrani, mai ales in zona Ardealului. Ne referim la ciorba de burechite, o mancare traditionala care va fi gata cam in doua ore. Gospodinele sa ramana, asadar, pe receptie.

Ingrediente:

- 300 grame de carne de vita macinata de 2 ori prin sita fina;

O gospodina veritabila nu concepe sa nu prepare bulion in sezonul cald. Pare o munca migaloasa, care necesita mult timp, insa nu e deloc asa, daca esti o persoana organizata. Exista o metoda prin care, in jumatate de ora, poti obtine cel mai bun bulion!

Ai nevoie de:

- rosii bine coapte si sanatoase(daca ai posibilitati, foloseste rosii de gradina).

Telina, denumita de unii si Viagra Saracului, este foarte apreciata datorita caracteristicilor sale terapeutice. Aceasta planta legumicola este un medicament  bogat in minerale si vitamine, dar si un adevarat deliciu culinar, gustul sau inconfundabil oferind specificitate mancarii.

Gustul si mirosul  fac din telina o leguma cu functie de condiment, ce iti va aroma orice gatesti. Din larga paleta a utilizarii de telina, am ales, pentru azi, puiul la cuptor cu mar si telina. Este o mancare sanatoasa, gustoasa, care nu necesita cine stie ce experienta in bucatarie.

Ingrediente:

Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi folositi la conserve si umpluti cu legume radacinoase.

Pentru umplere se folosesc ardei grasi de culoare verde, de marime potrivita. Se inlatura semintele si coditele, apoi se oparesc cu apa fierbinte pentru a se inmuia.

Ardeii opariti se racesc in apa rece. Se umplu cu tocatura si se asaza in borcane, iar la final se acopera cu sos de bulion.

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta simpla cu legume este mancarea de gulii cu bulion de rosii. Ingrediente: - 6 gulii...
O mancare usor de preparat pentru zilele de post se prepara din hribi cu sos si verdeata. ...
Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza...
Bulionul de ardei rosii se obtine similar celui din rosii uscate, doar ca la aceasta reteta se...