Cai respiratorii, heimlich

Lista articolelor despre cai respiratorii si heimlich pe AflaCum.ro

Articole despre cai respiratorii si heimlich

Citeste cele mai noi articole despre cai respiratorii si heimlich publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cai respiratorii si heimlich, pe AflaCum.ro!

Manevra Heimlich este o tehnica urgenta, ce poate salva viata unei persoane in cateva secunde.

Aceasta reprezinta o actiune simpla, prin care se pot inlatura resturi de mancare sau alte obiecte din caile respiratorii ale unei persoane, atunci cand aceasta se ineaca, deoarece se exercita o presiune sporita asupra abdomenului si a pieptului, ce impinge cu putere obiectul, afara.

Daca stiti cum se face manevra Heimlich puteti salva viata unei persoane. Iata cate sfaturi in acest sens:

Citeste prospectul medicamentului  Cefozon si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Cefozon este indicat în: infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, infectii biliare, hepatice, peritonite, alte infectii în cavitatea abdominala inclusiv în bazin: afectiuni inflamatorii pelvine, endometrite, infectii ale tractului genital feminin.

Infectii ale tractului urinar (inclusiv gonoree), infectii cutanate si ale tesuturilor moi, arsuri, plagi infectate.

Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec:

Fiti vigilenti la semnele inecului. O persoana aflata in aceasta situatie se tine cu ambele maini de gat, deoarece ceva ii blocheaza caile respiratorii si nu poate respira. O victima constienta a unui inec nu poate vorbi sau respira corespunzator si nu poate tusi.

Rugati pacientul sa stea in picioare si puneti-va in spatele acestuia, pregatindu-va sa incepeti manevra Heimlich, in timp ce altcineva suna la salvare.

Indicatii: Afectiunile inflamatorii acute si cronice ale mucoasei bronsice.

Prezentare farmaceutica: Picaturi cu substante active pur vegetale. Pentru a combate mai bine efectele infectiilor cailor respiratorii superioare cu mijloace fitoterapeutice (plante medicinale), este indicata utilizarea combinatiilor de mai multe substante active. Flacoane a 30 ml Bronchicum picaturi.

Compozitie: 100 ml solutie contin ca substante terapeutic active: tinctura de cimbru (1:5) 22 ml, tinctura de sapunel (1:5), 19 ml, tinctura de coaja de quebracho (1:5) 14 ml. Alte componente: sirop special, ulei de eucalipt, mentol, etanol, apa pura. Cimbrul: are actiune bronhospasmolitica (calmeaza contractiile bronhiilor), expectoranta (favorizeaza eliminarea prin tuse a secretiilor bronsice) si antibacteriana (distruge flora microbiana ce a declansat afectiunea respiratorie). Radacina de sapunel actioneaza mai ales ca fluidifiant al secretiilor bronsice. Coaja de Quebracho: substantele din compozitia acesteia stimuleaza functia respiratorie. Combinarea proprietatilor acestor plante reuneste armonios efectele lor terapeutice si permite o actiune cuprinzatoare asupra inflamatiei acute sau cronice a mucoasei bronsice.

Aerodin este indicat pentru prevenirea infectiilor nespecifice ale cailor respiratorii (rinite, sinuzite, amigdalite, faringite, laringite, bronsite) si pregatirea preoperatorie in interventiile chirurgicale O.R.L.

Prezentare: Aerodinul este o suspensie bacteriana partial lizata, in solutie cloruro-sodica izotonica, cuprinzand 10 dintre speciile bacteriene mai frecvent intalnite in infectiile cailor respiratorii (Streptococcus pyogenes, Streptococcus faecalis, Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa,

Neisseria catarrhalis, Haemophilus influenzae, Escherichia coli, Proteus vulgaris). Densitatea finala este de 177 U.O.I. Este livrat in cutii a 5 fiole de 5 ml pentru aerosoli; cutii a 12 fiole de 1 ml pentru instilatii. Prezervant: Mertiolat de sodiu 0,0025%.

ACC, capsule este un medicament care se foloseste in afectiuni ale cailor respiratorii.

In pneumologie: Forme acute si cronice ale afectiunilor respiratorii, in mod deosebit in bronsitele acute si cronice, bronsiectazii (largirea ramurilor bronhiale), bronsita astmatiforma, bronsiolita (inflamatia cailor bronsice mici), mucoviscidoza (afectiune metabolica genetica).

In ORL: Laringite, sinuzite acute si cronice, otita medie cu supuratii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.