Caine, pisica

Lista articolelor despre caine si pisica pe AflaCum.ro

Articole despre caine si pisica

Citeste cele mai noi articole despre caine si pisica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caine si pisica, pe AflaCum.ro!

Ti-ai luat un caine, dar ai deja o pisica sau viceversa? Intr-una dintre aceste situatii, trebuie sa le imprietenesti pe cele doua animale de companie! Nu va fi chiar simplu sa stabilesti o relatie sigura de prietenie intre un caine si o pisica, insa, cu putina rabdare si folosind metodele potrite, vei reusi!

Cum sa creezi o relatie de prietenie intre pisica si caine. Miros reciproc:

1. Tine animalele in camere separate in primele zile. Daca ambele animale stau in interior, va trebuie sa le tii in camere separate. Echipeaza dormitorul unde tii mica felina cu toate cele necesare: mancare, apa, litiera si jucariile preferate. Daca ai deja caine si de-abia ai adus pisicuta acasa, ar fi bine sa inchizi cainele intr-un loc de unde nu poate scapa(o cusca suficient de incapatoare, de exemplu). Astfel, cainele nu va speria pisica la primul contact cu noua sa casa.

Probabil, obisnuiesti sa iti rasfeti animalul de companie cu produse delicioase ce contin carne cruda sau chiar cu carne cruda! Nu mai face asta! Un studiu recent demonstreaza ca pisica si cainele se pot imbolnavi din cauza consumului de carne cruda. Mai mult, pericolele unei astfel de obisnuinte alimentare se transfera si catre stapani.

Studiu alarmant. Oamenii de stiinta din Olanda au analizat 35 alimente pe baza de carne cruda. 86% dintre acestea contin susbtante periculoase atat pentru animale cat si pentru om.

E. coli, cel mai mare pericol. Cele 35 preparate testate contineau carne cruda, oase si subproduse de origine animala din carne de vita, rata, pui, miel si cal, pe langa alte ingrediente. Bacteria E. coli a fost regasita in 40% dintre preparatele alimentare destinate animaelor de companie. Si mai rau, E. coli 0157, o tulpina deosebit de periculoasa, a fost regasita in 23% dintre mostre.

Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din acest motiv, un bun stapan trebuie sa cunoasca principalele simptome ale bolilor in cazul animalelor domestice.

Iata care sunt semnele care arata ca ar trebui sa-ti duci imediat animalul de companie la veterinar:

1. Refuzul de a manca. Daca animalul tau refuza sa manance mai mult de o zi, este un motiv serios sa mergi imediat la veterinar. Acelasi lucru trebuie sa faci, daca exista simptome precum oboseala, varsaturile sau refuzul de a bea. Lipsa poftei de mancare poate indica diferite afectiuni: infectie, tumori, boli gastrice ori ale cavitatii bucale sau paraziti.

Ai un caine sau o pisica? Nu uita niciun moment sa ai grija de blana animalului tau de companie. Asta daca vrei sa il vezi fericit, iar curatenia din caminul tau sa fie mentinuta cu mai multa usurinta.

Blana animalului tau de companie isi poate pierde rapid stralucirea, daca neglijezi acest aspect. Iti oferim o serie de sfaturi care te vor ajuta sa ii pastrezi blana curata si sanatoasa.

PERIEREA REGULATA

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a organismului canin poate fi dificila, deci necesita o atentie sporita. In primul rand, trebuie inteleasa cauza unei alergii. Apoi, vine si rezolvarea.

Alergiile la caini:

- alergii la mancare. Astfel de probleme sunt destul de comune printre patrupezii nostri dragi. Proteinele din carne, cum ar fi puiul, carnea de vita sau pestele pot declansa o alergie. In plus, unele cereale precum graul, porumbul sau soia pot declansa o astfel de reactie in organismul cainelui. Ce se intampla, mai eact? Patrupedul are o sensibilitate la anumite ingrediente, iar sistemul sau imunitar reactioneaza exagerat, aparand simptome precum mancarimea intensa, inflamatia pielii, eruptii cutanate si chiar probleme digestive(varsaturi, diaree). Pentru a evita viitoarele neplaceri, recomandam hrana uscata pentru caini si chiar hrana pentru caini alergici. De multe ori, o alergie alimentara nu poate fi descoperita decat cu ajutorul veterinarului. Aceste foloseste teste specifice, precum cel desange sau eliminarea treptata a anumitor ingrediente din dieta cainelui pentru a identifica cauza exacta a reactiei alergice.

- alergiile de interior. In casa, cainele poate dezvolta diverse alergii. La fel ca si la om, mucegaiul si acarienii sunt principalii declansatori de alergii. Odata ce acesti alergeni intra in contact cu pielea sau mucoasele cainelui, sistemul sau imunitar poate reactiona, provocand simptomele neplacute ale unei alergii. Asadar, mentine casa curata, pentru ca si expunerea la alergeni sa fie mai scazuta. Aspira la cateva zile covoarele si spala lenjeriile de pat o data pe saptamana(daca nu transpiri asiduu). De asemenea, iti recomandam sa folosesti un filtru de aer in sistemul de incalzire. Acesta contribuie la reducerea cantitatii de alergeni din mediul inconjurator.

Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa fii atent la modul cum mama isi hraneste puii si sa ii acorzi toata atentia si conditiile pentru ca hranirea sa fie facuta cum trebuie. Nu e asa de dificil! Ai nevoie de putina rabdare, de ceva timp si de un spatiu propice.

Cum sa incurajezi o catea sa-si hraneasca puii:

1. Ofera-i spatiul potrivit. Cateaua si puii ei au nevoie deun loc curat, cald si linistit pentru alaptare. Mentine temperatura constanta in camera in care tii cateii. Culcusul trebuie sa fie moale si cat mai confortabil. Daca ai posibilitatea, ofera-le un spatiu separat in casa, despartit de o usa/ poarta.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pisicile persane au un par lung frumos care necesita intretinere regulata. Au nevoie de pieptanre si periere...
Pisicile sunt animale de companie minunate, iubite de multi oameni din intreaga lume. Pot fi foarte distractive...
Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet....
Te muti sau mergi in concediu departe de casa? Nu ai cu cine sa lasi cainele? Daca...
Trebuie sa pleci in concediu si n-ai cu cine sa lasi pisica? Daca da, pregateste-te sa o...
Pisica himalayana este cunoscuta pentru blana sa bogata, ochii superbi si fata turtita. Vorbim despre o pisica...