Carne porc, afumare carne porc

Lista articolelor despre carne porc si afumare carne porc pe AflaCum.ro

Articole despre carne porc si afumare carne porc

Citeste cele mai noi articole despre carne porc si afumare carne porc publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne porc si afumare carne porc, pe AflaCum.ro!

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Iti place carnea la conserva? Daca da, iti recomandam sa n-o mai cumperi din comert. E procesata, deci nu foarte sanatoasa. Ai putea, in schimb, sa prepari conserva din carne in propria bucatarie! Azi, ti-am pregatit o reteta pentru conserva din burta de porc. Bucura-te de ea!

Conserva din burta de porc. Ingrediente:

- un kilogram de burta de porc;

Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa te atraga ideea chiar si daca nu esti un mare consumator de carne. Ne referim la pieptul de porc preparat la tigaie. Nu dureaza prea mult si ofera un gust de neuitat!

Piept de porc la tigaie. Ingrediente:

- 1,5 kilograme de piept de porc(daca ai de casa, cu atat mai bine);

Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre burta de porc fara coacere sau prajire. Gustul si aroma acestui preparat iti vor da pe spate orice musafir. Asadar, sa ne apucam de treaba!

Cum sa prepari burta de porc. Ingrediente:

- 2 kilograme de burta de porc (piept/slanina din spate);

Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si din carnea porcului domestic. Asta in cazul in care nu ai la indemana ceva muschi sau ceafa de porc mistret...

Ingrediente:

- 2 kg ceafa de porc(daca e de mistret, cu atat mai bine);

Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne, multe dedicate sarbatorilor de iarna. Nu despre una dintre acestea vom scrie astazi, ci despre o reteta care se preteaza perioadei de primavara, mai exact lunii mai. Este vorba despre papricasul de porc.

Ai nevoie de o jumatate de ora pentru a gati papricas de porc. Specialistii in bucatarie considera ca aceasta reteta este de dificultate medie.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au...
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba...
Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Bucate traditionale de Craciun, carnatii de casa sunt o combinatie de carne de porc cu slanina. Dupa...
Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in...