Cer

Lista articolelor despre cer pe AflaCum.ro

Articole despre cer

Citeste cele mai noi articole despre cer publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cer, pe AflaCum.ro!

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata de galben? Te gandesti de unde imaginea aceasta? Ei bine, exista cateva eplicatii cat se poate de logice pentru un cer galben-maroniu.

Cer galben - posibile cauze:

1. Nori de furtuna. O furtuna care sta sa inceapa(in special o furtuna de dupa-amiaza tarziu) este cel mai obisnuit motiv pentru schimbarea culorii cerului in galben-maroniu. Norii imprastie lungimile de unda scurte ale luminii albastre care vin de la soare, iar atunci cand acea luminaa este proiectata pe cer, poate parea galbuie din perspectiva omului aflat pe sol. Cand norii in sine arata galbeni, este cel mai probabil din cauza moleculelor de apa din interiorul lor. Moleculele sunt albastre, asa ca atunci cand lumina se reflecta asupra lor si se imprastie, norii pot parea galbui.

Cerul e albastru! De cate ori nu am auzit si chiar am folosit aceasta expresie? Ei bine, cerul pare albastru. In realitate, nu este. Vorbim doar despre o iluzie optica. Iata cum se explica fenomenul.

Cerul albastru nu e, de fapt, albastru. Culoarea pe care noi o percepem este o iluzie optica de care e responsabila atmosfera Pamantului. Mai exact, gazele din atmosfera, precum oxigenul, nitrogenul, azotul si dioxidul de carbon intra in contact cu lumina Soarelui, iar fiecare molecula devine o sursa de lumina. Efectul depinde de culoare.

Lumina soarelui vine in toate culorile: rosu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet, fenomen cunoscut sub forma abrevierii ROGVAIV.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.