Ciorbe, tarhon

Lista articolelor despre ciorbe si tarhon pe AflaCum.ro

Articole despre ciorbe si tarhon

Citeste cele mai noi articole despre ciorbe si tarhon publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ciorbe si tarhon, pe AflaCum.ro!

Tarhonul face parte din grupa ierburilor si condimentelor aromate.

Aceasta planta perena se foloseste in arta culinara in stare proaspata, fie uscat, fie conservat in otet.

Ingrediente:

Tarhonul este cunoscut, in general, pentru aroma sa speciala care foloseste in bucatarie. Insa aceasta planta nu este doar un condiment de exceptie, ci are si beneficii uimitoare pentru sanatate. Sa vedem despre ce este vorba.

Tarhonul contine uleiuri volatile, flavonoide, minerale, mucilagii, vitamine.

Beneficiile consumului de tarhon:

Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie sau borsul cumparat din comert.

Cum se obtine borsul?

Ustensile necesare:

- un butoi cu capacitatea de 8-10 litri sau borcan mare de sticla.

Mod de preparare:

Chiftelele marinate au un gust deosebit daca sunt combinate cu tarhon sau alte ierburi aromate, cum sunt frunzele de dafin.

Ingrediente:

- 750 g carne macra (vaca, porc, miel),
- o ceapa miilocie,
- o felie de paine,
- un morcov,
- un cartof,
- un ou (sau o ligura de faina),
- sare, piper,
- verdeata tocata,
- 2 Iinguri de pesmet,
- 100 g untura.

Zarzavatul se pastreaza bine pentru iarna in pivnite uscate si aerisite, acolo unde exista conditii in acest sens.

Cum se procedeaza?

Se pregatesc in privnita cateva straturi de nisip.

Leusteanul este o planta aromata care da o savoare deosebita ciorbelor de porc, de perisoare sau de vita.

Deoarece leusteanul nu se gaseste pe piata pe tot parcursul anului, atunci cand nu il putem consuma in stare proaspata, leusteanul se congeleaza sau se usuca, asemeni patrunjelului verde.

Mod de pregatire :

Pentru uscare:

- se alege leusteanul ca pentru mancare si se intinde pe hartie, la un loc uscat (dar nu in soare) si se tine cateva zile pana se usuca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.