Coada calului, proprietati

Lista articolelor despre coada calului si proprietati pe AflaCum.ro

Articole despre coada calului si proprietati

Citeste cele mai noi articole despre coada calului si proprietati publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre coada calului si proprietati, pe AflaCum.ro!

Ceaiul din coada calului sustine functia excretorie a rinichilor, ajuta la mentinerea unei functii urinare normale si ajuta la mentinerea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor.

Coada calului este o planta perena care creste indeosebi in zonele mlastinoase, dar si in fanete sau ogoare lutoase. Din aceasta planta se folosesc partile superioare ale acesteia.

Ceaiul din coada calului are urmatoarele efecte: diuretic, elimina acidul uric, calciul si fosforul anorganic, antiseptic, astringent, hemostatic, cicatrizant, antiacid, remineralizant.

Coada– calului(Equisetum arvense) era folosita, in trecut, ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. Partile aeriene ale plantei se utilizeaza in scop terapeutic. Odata uscate, tulpinile se pot folosi numai daca isi pastreaza culoarea verde.

Coada-calului este bogata in minerale. Cel mai important e siliciul, despre care se crede ca are efecte antiartritice si de tonifiere a tesutului conjunctiv. Tulpina contine si flavonoide – cu efect antioxidant si diuretic – acizi organici si nicotina, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.

Din coada-calului se prepara o pulbere, in mod normal. De asemenea, planta poate fi folosita proaspata sau ca extract lichid sau tinctura.

Usturoiul este un superaliment, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la detoxifierea acestuia, avand multe alte proprietati curative, dupa cum urmeaza:

Tratarea problemelor respiratorii. Unsturoiul trateaza virusii de raceala si gripa, datorita continutului de alicina, care stimuleaza productia de anticorpi. In acest sens este indicat sa cosumati cate un catel de usturoi pe zi.

Tratarea bolilor de inima. Unsturoiul este benefic pentru inima si circulatia sanguina, deoarece previne formarea de cheaguri, scade nivelul colesterolului si a trigliceridelor din sange si mareste nivelul de antioxidanti din organism, prevenind bolile de inima.

Ceaiul din iarba de ghimpe sustine buna functionare a prostatei si mentine functia urinara normala la barbatii peste 45 ani.

Ingrediente: ghimpe (Xanthii herba).

Efect: diuretic, antiinflamator, decongestiv, dezinfectant, cicatrizant.

Ceaiul de echinaceea sustine sistemul imunitar  si este un suport pentru apararea organismului.

Ingrediente: echinacea (Echinacea herba).

Efect: imunostimulator, antibacterian, virostatic, antiinflamator, cicatrizant.

Ceaiul de menta este cel mai adesea folosit in bolile aparatului digestiv, insa el are si alte proprietati.

Astfel, ceaiul de menta sustine o buna digestie si contribuie la o functionare normala a tractului intestinal.

Ingrediente: menta (Menthae herba).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul din frunze dud contribuie la mentinerea unui nivel normal de glucide in sange. Ingrediente: frunzele de...
Ceapa rosie este leguma cea mai populara atunci cand vine vorba de prevenirea racelii si a gripei. ...
Telina se procura cu usurinta aproape in orice perioada din an si de la ea se folosesc...
Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au...
Piperul este cel mai cunoscut si utilizat condiment din bucatarie. Ceea ce nu stiai despre piper este...
Usturoiul negru este printre cele mai in voga legume din zilele noastre datorita beneficiilor miraculoase pe care...