Coada calului

Lista articolelor despre coada calului pe AflaCum.ro

Articole despre coada calului

Citeste cele mai noi articole despre coada calului publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre coada calului, pe AflaCum.ro!

Coada– calului(Equisetum arvense) era folosita, in trecut, ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. Partile aeriene ale plantei se utilizeaza in scop terapeutic. Odata uscate, tulpinile se pot folosi numai daca isi pastreaza culoarea verde.

Coada-calului este bogata in minerale. Cel mai important e siliciul, despre care se crede ca are efecte antiartritice si de tonifiere a tesutului conjunctiv. Tulpina contine si flavonoide – cu efect antioxidant si diuretic – acizi organici si nicotina, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.

Din coada-calului se prepara o pulbere, in mod normal. De asemenea, planta poate fi folosita proaspata sau ca extract lichid sau tinctura.

Ceaiul din coada calului sustine functia excretorie a rinichilor, ajuta la mentinerea unei functii urinare normale si ajuta la mentinerea mobilitatii si flexibilitatii articulatiilor.

Coada calului este o planta perena care creste indeosebi in zonele mlastinoase, dar si in fanete sau ogoare lutoase. Din aceasta planta se folosesc partile superioare ale acesteia.

Ceaiul din coada calului are urmatoarele efecte: diuretic, elimina acidul uric, calciul si fosforul anorganic, antiseptic, astringent, hemostatic, cicatrizant, antiacid, remineralizant.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.