Comportament social, covid 19

Lista articolelor despre comportament social si covid 19 pe AflaCum.ro

Articole despre comportament social si covid 19

Citeste cele mai noi articole despre comportament social si covid 19 publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre comportament social si covid 19, pe AflaCum.ro!

Starea de urgenta se apropie de final. Cel putin, asta ne promit politicienii. Pe 15 mai, se va iesi din aceasta stare. Odata cu acest moment, vor aparea si anumite masuri de relaxare. Cel mai important: niciun roman nu va ma fi nevoit sa scrie o declaratie pe proprie raspundere, atunci cand se deplaseaza.

Masurile de relaxare vor fi luate treptat, asa cum am fost anuntati inclusiv de seful statului, in nenumarate randuri. Spre exemplu, in prima etapa, parcurile vor fi deschise. Nu si restaurantele. Vom merge la serviciu fara sa mai avem nevoie de o declaratie pe proprie raspundere. Declaratia va fi , insa, inlocuita de masca de protectie, obiect ce va deveni obligatoriu in toate spatiile publice inchise!

Intreaga lista cu masuri oficiale ne va fi comunicata, cu siguranta, la momentul respectiv. In schimb, noi, cei de la Aflacum, ne-am propus, azi, sa iti oferim cateva sfaturi cu privire la comportamentul social pe care speram sa il adopti dupa 15 mai.

Un obicei se formeaza in timp. Unele studii arata ca o actiune devine automatism dupa 21-23 zile; altele releva faptul ca s-ar intampla asta dupa mai bine de 2 luni. Oricat ar dura pana la instalare, obiceiul devine greu de stavilit. Asa ajungem, de exemplu, sa ragaim prea zgomotos in public sau sa ne trezim cu degetul in nas printre oameni...

Din punctul de vedere al etichetei, obiceiurile inestetice sunt inadmisibile. Totusi, nu toate aceste apucaturi care pun la indoiala nivelul de educatie sunt nocive pentru organismul propriu. Din contra! Unele sunt chiar sanatoase...

Cum sa te comporti in societate. Obiceiuri inestetice, dar sanatoase:

Oamenii de stiinta au descoperit un medicament care se pare ca opreste varianta Omicron a Covid 19! Este vorba despre fluvoxamina, un tratament ieftin, eficient si usor de depozitat. Desi testele clinice au indicat eficienta fluvoxaminei, programul a fost oprit subit! De ce? S-a invocat o potentiala imoralitate fata de subiectii care sunt tratati cu placebo!

Fluvoxamina, solutia impotriva Omicron. Lumea medicinii este in cautarea oricarei posibilitati de blocare a Covid 19, mai ales a variantei Omicron, atat de contagioase! Se cauta stimulente, blocaje, antivirale si anticorpi monoclonali, in timp ce o potentiala aparare impotriva Omicron a fost trecuta cu vederea. Deja utilizata pe scara larga in cazul depresiei, fluvoxamina (fluvox) ar putea fi implementata rapid la scara larga pentru tratamentul impotriva Omicron! Din pacate, testarile celui mai mare studiu de profil( Togheter - Brazilia) au fost stopate, nu pentru ca medicamentul ar fi fost ineficient, ci pentru ca s-a invocat o lipsa de moralitate fata de pacientii tratati cu placebo! Daca rezultatele studiului ar fi confirmate, s-ar putea reduce drastic numarul de decese si internarile. Totusi, guvernele lumii nu au planuri in acest sens!

Cum actioneaza fluvoxamina impotriva Omicron? Studii recente au aratat se pare ca fluvoxamina ar putea reduce spitalizarea cu pana la 32%, economisind nu mai putin de 4 000 de lire sterline per pacient in Marea Britanie! De asemenea, medicamentul ar putea reduce decesele cu peste o treime! Ca sa nu mai vorbim despre eliberarea paturilor de spital, vitale pentru pacientii in stare grava!

Nu scapam de Covid 19! Mai mult, virusul care a blocat planeta sufera mutatii din ce in ce mai periculoase. Varianta Delta se raspandeste cu rapiditate si este mult mai contagioasa decat varianta clasica, atacand si persoanele mai tinere! Exista, insa, diferente la nivel de simptome? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Simptomele clasice ale Covid 19 sunt tuse, febra si pierderea gustului si a mirosului. Aceste semne ale bolii nu mai sunt, insa, atat de frecvente de cand varianta din India a virusului s-a extins.

Simptome varianta Delta. Adesea, varianta Delta a Sars Cov 2 poate fi confundata cu o raceala mai agresiva sau urata, asa cum i se mai spune in popor. Usturimea in gat, durerile de cap, curgerea nasului, frisoanele si pierderea poftei de mancare pot fi semne ca te-ai infectat cu varianta Delta! Simptomele sunt , de multe ori, mai intense la persoanele mai tinere, sub 30 ani!

Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia si China, la randul lor, au creat seruri impotriva Covid 19, folosite cu succes in mai multe state. Chiar daca oamenii de stiinta ofera garantii cu privire la siguranta vaccinurilor, multi oameni de rand inca isi pun semne de intrebare.

Una dintre intrebarile frecvente cu privire la vaccinul anticovid este Ce se intampla daca ma vaccinez cand sunt infectat cu Covid 19? La aceasta intrebare , vom raspunde in cele ce urmeaza.

Indiferent de vaccinul pe care urmeaza sa il faci, acesta nu reprezinta un pericol, daca, in momentul vaccinarii, esti infectat cu Covid 19.

Covid 19 a dat intregul Mapamond peste cap! Vietile noastre, asa cum le stiam, nu mai exista. Ne temem de virus, pe buna dreptate, muncim de acasa, cei mai multi dintre noi, iesim mult mai rar din casa, iar socializarea clasica aproape ca a disparut. Toate aceste elemente pot duce la un dezechilibru adanc in viata fiecarui om. S-ar putea ca tu si membrii familiei tale sa treceti prin sindroomul Burnout(stare de epuizare mentala, fizica si afectiva).

Pentru a evita o situatie neplacuta, iti oferim cateva sfaturi. Iata ce poti face in perioada de pandemie pentru a reduce nivelul de stres si pentru a incerca sa duci o viata normala:

Metoda 1. Petrecerea timpului de calitate impreuna

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pandemia de cornavirus a dat peste cap intreaga lume!Romania nu face, din pacate, exceptie. Nivelurile de anxietate,...
Vaccinul anticovid 19 produs de Pfizer se foloseste, deja, in cateva state ale lumii! Specialistii spun despre...
Vaccinul anticovid 19 este gata! Mai multe companii, au dat marea veste. Se vorbeste de o eficienta...
Traim zilele coronavirusului sau Covid 19, asa cum mai este cunoscut. Zile de incertitudine, de stres si...
Oamenii de stiinta au reusit sa eradicheze o singura infectie umana: variola. Asadar, este posibil ca noul...
Covid 19 continua sa dea peste cap intreaga Planeta. Oamenii de stiinta se straduiesc sa gaseasca un...