Conserve, radacinoase

Lista articolelor despre conserve si radacinoase pe AflaCum.ro

Articole despre conserve si radacinoase

Citeste cele mai noi articole despre conserve si radacinoase publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre conserve si radacinoase, pe AflaCum.ro!

Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi folositi la conserve si umpluti cu legume radacinoase.

Pentru umplere se folosesc ardei grasi de culoare verde, de marime potrivita. Se inlatura semintele si coditele, apoi se oparesc cu apa fierbinte pentru a se inmuia.

Ardeii opariti se racesc in apa rece. Se umplu cu tocatura si se asaza in borcane, iar la final se acopera cu sos de bulion.

Telina, denumita de unii si Viagra Saracului, este foarte apreciata datorita caracteristicilor sale terapeutice. Aceasta planta legumicola este un medicament  bogat in minerale si vitamine, dar si un adevarat deliciu culinar, gustul sau inconfundabil oferind specificitate mancarii.

Gustul si mirosul  fac din telina o leguma cu functie de condiment, ce iti va aroma orice gatesti. Din larga paleta a utilizarii de telina, am ales, pentru azi, puiul la cuptor cu mar si telina. Este o mancare sanatoasa, gustoasa, care nu necesita cine stie ce experienta in bucatarie.

Ingrediente:

Se aleg pentru conservele de iarna vinete tinere, proaspete, de marime potrivita, care sa incapa cate doua intr-un borcan.

Dupa spalare, se taie in zona coditei, se scoate o parte din miezul cu seminte  si se inlocuieste cu tocatura.

Se asaza vinetele in borcane si se acopera cu sosul de rosii fierbinte.

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Acestea se pot umple cu tocatura de legume – morcovi, radacinoase albe, ceapa – prajite in ulei si acoperite cu sos de rosii sau bulion.

Pentru legumele umplute, mai intai se prepara tocatura de radacinoase si sosul de rosii in bulion.

Castravetii se conserva in ote toamna impreuna cu arpagic, usturoi si hrean. Pentru conservare ai nevoie de borcane care se inchid etans cu capac.

Pentru conservare se aleg castraveti verzi, tari si sanatosi, de marime mijlocie.

Ingrediente: