Curent electric, incarcator telefon

Lista articolelor despre curent electric si incarcator telefon pe AflaCum.ro

Articole despre curent electric si incarcator telefon

Citeste cele mai noi articole despre curent electric si incarcator telefon publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre curent electric si incarcator telefon, pe AflaCum.ro!

Aparatele de uz casnic pot continua sa functioneze chiar si dupa ce le-ai oprit, consumand energie electrica. Iata care sunt acestea si cum iti pot afecta bugetul.

1. Incarcator neconectat la telefon. Un incarcator ramas in priza continua sa utilizeze energie electrica, chiar si cand nu e conectat telefonul la el. Puterea este minima, totusi, asa ca nu iti afecteaza prea tare buzunarul. Un incarcator de telefon consuma aproximativ 1,2 watti/zi.

2. Tuner TV digital. Acesta continua sa lucreze dupa ce il dezactivezi, pierzand energie electrica. Unii gresesc si mai tare: inchid doar tv-ul, iar tunerul consuma, in aceasta situatie, de 5 ori mai mult. In medie, acest dispozitiv ajunge la un consum zilnic de 22 watti.

Modul in care incarci telefonul este important pentru factura la energie electrica, siguranta ta, dar si pentru durata de viata a bateriei smartphone-ului. Bateriile utilizate in zilele noastre se bazeaza pe un numar precis de cicluri de incarcare. Astfel, pentru a dura mai mult, nu ar trebui sa incarci bateria 100% si nici sa o lasi sub 20 procente!

Greseli frecvente de incarcare a telefonului:

Iti lasi mereu incarcatorul in priza. Un incarcator consuma curent constant cand este in priza, chiar daca telefonul nu este conectat. In plus, transformatorul elibereaza caldura care se poate acumula incet si poate declansa chiar un incendiu! Daca nu incarci telefonul, deconecteaza incarcatorul de la priza.

Factura la curent e mereu incarcata? Ti se pare ca platesi prea mult? Probabil, comiti niste greseli care cresc simtitor costurile energiei electrice. Mai jos, iti prezentam o lista cu cele mai comune greseli facute de oameni in privinta consumului de curent electric.

Aparatele electrocasnice vechi. Aceasta eroare este cel mai des intalnita. Fiind vechi, astfel de aparaturi incep sa consume peste masura. Ar trebui sa le inlocuiesti, usor-usor. De asemenea, exista situatii in care aparatura veche a fost creata pentru a consuma mai multa energie electrica. Concret, spre exemplu, masinile de spalat rufe au, in medie, o durata de viata de 8 ani. Daca masina ta de spalat rufe este mai veche, nu o mai folosi. ideala ar fi sa stii care este durata de viata a fiecarui aparat electrocasnic din casa ta!

Citeste si: Cum sa faci ECONOMIE. 5 dispozitive care consuma electricitate chiar si cand nu sunt activate

Mentinerea aparaturii in priza. Cele mai multe electrocasnice consuma chiar si atunci cand nu sunt folosite la propriu. E suficient sa le lasi in priza si vor genera costuri care se vor simtit pe factura de electricitate. Stim ca e incomod, dar ar fi mai bine sa scoti din priza aparatele care nu sunt folosite.

Daca reusiti sa renuntati la anumite cumparaturi sau servicii inutile, la sfarsitul lunii cand veti face bilantul cheltuielilor zilnice, veti constata ca puteti economisi zilnic o anumita suma de bani.

Iata cum este posibil acest lucru:

Nu mai cumparati cafea scumpa din oras. Daca va faceti cafeaua acasa, veti economisi o gramada de bani.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.