Digestie, ceai galbenele

Lista articolelor despre digestie si ceai galbenele pe AflaCum.ro

Articole despre digestie si ceai galbenele

Citeste cele mai noi articole despre digestie si ceai galbenele publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre digestie si ceai galbenele, pe AflaCum.ro!

Ceaiul de galbenele contribuie la functionarea normala a aparatului digestiv, ajuta la mentinerea sanatatii ficatului, sprijina refacerea tesutului cutanat.

Ingrediente: flori de galbenele (Calendulae flos).

Efect: cicatrizant, antiinflamator, dezinfectant, coleretic-colagog (stimuleaza secretia si eliminarea bilei), emenagog (favorizeaza declansarea ciclului menstrual).

Ai probleme de digestie pe care nu mai vrei sa le tratezi cu medicamente? Fii tot timpul atent/a la alimentatie si foloseste un vechi condiment. Ne referim la coriandru(Coriandrum sativum)

Coriandrul imbunatateste digestia.

- fructele (boabele) sunt folosite pentru ameliorarea tulburarilor digestive, cum ar fi digestia lenta, balonarea, eructatiile, flatulenta.

Digestia este procesul de descompunere a alimentelor ingerate in componente simple, care pot fi absorbite de catre organism, pentru construirea si hranirea celulelor, precum si pentru obtinerea energiei necesare activitatilor zilnice.

Iata cum poate fi accelerata aceasta:

Faceti sport in mod regulat, deoarece activitatea fizica ajuta alimentele sa treaca mai rapid prin sistemul digestiv.

Usturoiul este un ingredient extrem de indragit, care ofera savoare preparatelor culinare si care detine proprietati benefice pentru sanatate, cum ar fi cele antibacteriene, antivirale, antifungice si antioxidante, fiind bogat in vitamine si minerale.

Consumat zilnic, in cantitati moderate, usturoiul crud intareste sistemul imunitar si protejeaza intregul organism, fiind un antibiotic natural.

Iata cateva dintre beneficiile usturoiului:

O baie Sitz este o baie de sezut, ce consta in afundarea cu fesele si coapsele in apa calda pentru a stimula circulatia sangelui in zona afectata si pentru a vindeca orice disconfort.

Acest tip de baie, foarte populara in trecut, a revenit la moda si foloseste hidroterapia pentru tratarea hemoroizilor, a infectiilor de prostata, a fisurilor anale si vaginale. Iata cum se face o baie Sitz:

Aveti nevoie de un recipient de plastic larg si putin adanc, pe care sa il umpleti (atat cat sa acopere partea dorsala si inghinala) cu apa calda (insa nu fierbinte) si pe care sa il puneti fie in vana, fie pe vasul de toaleta (cu capacul ridicat), pentru o pozitie mai comoda si mai relaxata, care sa va permita sa faceti baia de sezut pentru o perioada mai lunga.

Ceaiul de chimion este indicat pentru sustinerea digestiei si a functiilor digestive, dar si pentru sustinerea lactatiei la mamele care alapteaza.

Ingrediente: fructele plantei Carum carvi L., fam. Apiaceae, care contin ulei volatil, reprezentat in principal de carvona si limonen; substante proteice, glucide, rezine, taninuri.

Efect: carminativ (ajuta eliminarea gazelor intestinale), antispastic, stomahic (stimuleaza secretia sucurilor gastro-intestinale), fluidifiant al secretiilor bronsice, emenagog (favorizeaza declansarea ciclului menstrual), galactogog (stimuleaza secretia lactata), vermifug.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multe persoane sufera de probleme digestive, ce pot fi evitate daca stiti ce puteti sa mancati si...
Visezi la un abdomen plat, dar ai un stil de viata dezordonat? Afla ce reguli trebuie sa...